‘Jaguar Land Rover schrapt 500 banen in Engelse fabriek’

Jesse Busser Jesse Busser
De verkoop van de JLR's best verkochte model, de Discovery Sport (Rechts) liep vorig jaar met dertien procent terug (Foto: Jaguar Land Rover)

Jaguar Land Rover (JLR) verwacht ruim tien procent van zijn werknemers in de Engelse Halewood-fabriek te ontslaan, om de efficiëntie in de fabriek te vergroten. Dat meldt Reuters. In de fabriek worden de Range Rover Evoque en de Land Rover Discovery Sport gebouwd.

Er werken ongeveer 4.500 werknemers. “Jaguar Land Rover neemt nu stappen om een duurzame groei te realiseren en het lange termijn succes van het bedrijf te garanderen,” zo tekent Reuters op uit het statement van JLR. 

Zwakke verkoop

De mondiale autoverkoop van JLR daalde in 2019 met 6 procent, mede vanwege een afzwakkende Chinese automarkt en een daling in de Europese vraag naar dieselauto’s. In december 2019 wist de autobouwer zich iets te herstellen, door in december 1,3 procent meer auto’s te verkopen dan in december 2018.

‘Jaguar Land Rover schrapt 500 banen in Engelse fabriek’ | Automotive Online

‘Jaguar Land Rover schrapt 500 banen in Engelse fabriek’

Jesse Busser Jesse Busser
De verkoop van de JLR's best verkochte model, de Discovery Sport (Rechts) liep vorig jaar met dertien procent terug (Foto: Jaguar Land Rover)

Jaguar Land Rover (JLR) verwacht ruim tien procent van zijn werknemers in de Engelse Halewood-fabriek te ontslaan, om de efficiëntie in de fabriek te vergroten. Dat meldt Reuters. In de fabriek worden de Range Rover Evoque en de Land Rover Discovery Sport gebouwd.

Er werken ongeveer 4.500 werknemers. “Jaguar Land Rover neemt nu stappen om een duurzame groei te realiseren en het lange termijn succes van het bedrijf te garanderen,” zo tekent Reuters op uit het statement van JLR. 

Zwakke verkoop

De mondiale autoverkoop van JLR daalde in 2019 met 6 procent, mede vanwege een afzwakkende Chinese automarkt en een daling in de Europese vraag naar dieselauto’s. In december 2019 wist de autobouwer zich iets te herstellen, door in december 1,3 procent meer auto’s te verkopen dan in december 2018.