Vakbond: stakingen bij GM gaan door ondanks akkoord

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Stakers bij de met sluiting bedreigde GM-fabriek in Bowling Green, Kentucky (foto: Shutterstock)

Bij diverse fabrieken van General Motors in de Verenigde Staten wordt al ruim een maand gestaakt, door 48 duizend mensen. Ze verzetten zich tegen de sluiting van diverse fabrieken en het verplaatsen van delen van de productie naar Mexico. Ook over de loonafspraak zijn ze niet tevreden: Vakbond United Auto Workers bereikte woensdag een akkoord met GM over hogere lonen voor voltijdwerkers en betere voorwaarden voor uitzendkrachten, maar waarin wel wordt ingestemd met de sluiting van drie Amerikaanse fabrieken, meldt persbureau Reuters.

De vakbondsleden hebben tot 25 oktober de tijd om over de contractvoorwaarden te stemmen. Zij adviseren in te stemmen met de deal. Toch is besloten om de stakingen tot 25 oktober vol te houden. Volgens Reuters weerspiegelt dit de gespletenheid van de vakbond. Er is veel ontevredenheid over de fabriekssluitingen en de top van de UAW wordt gewantrouwd wegens slepende corruptieschandalen.

Door de stakingen zijn al veel problemen ontstaan. Zo ontstonden er tekorten bij Amerikaanse dealers aan Chevrolet pick-up trucks. Onder meer toeleverancier Faurecia meldde deze week dat de omzet in Q3 lager uitvalt door minder afzet aan de Amerikaanse GM-fabrieken.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Vakbond: stakingen bij GM gaan door ondanks akkoord | Automotive Online

Vakbond: stakingen bij GM gaan door ondanks akkoord

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Stakers bij de met sluiting bedreigde GM-fabriek in Bowling Green, Kentucky (foto: Shutterstock)

Bij diverse fabrieken van General Motors in de Verenigde Staten wordt al ruim een maand gestaakt, door 48 duizend mensen. Ze verzetten zich tegen de sluiting van diverse fabrieken en het verplaatsen van delen van de productie naar Mexico. Ook over de loonafspraak zijn ze niet tevreden: Vakbond United Auto Workers bereikte woensdag een akkoord met GM over hogere lonen voor voltijdwerkers en betere voorwaarden voor uitzendkrachten, maar waarin wel wordt ingestemd met de sluiting van drie Amerikaanse fabrieken, meldt persbureau Reuters.

De vakbondsleden hebben tot 25 oktober de tijd om over de contractvoorwaarden te stemmen. Zij adviseren in te stemmen met de deal. Toch is besloten om de stakingen tot 25 oktober vol te houden. Volgens Reuters weerspiegelt dit de gespletenheid van de vakbond. Er is veel ontevredenheid over de fabriekssluitingen en de top van de UAW wordt gewantrouwd wegens slepende corruptieschandalen.

Door de stakingen zijn al veel problemen ontstaan. Zo ontstonden er tekorten bij Amerikaanse dealers aan Chevrolet pick-up trucks. Onder meer toeleverancier Faurecia meldde deze week dat de omzet in Q3 lager uitvalt door minder afzet aan de Amerikaanse GM-fabrieken.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.