Toyota en Subaru ontwikkelen platform voor EV’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Doorsnede van de elektrische SUV die Toyota en Subaru gezamenlijk ontwikkelen (foto: Toyota).

Toyota en Subaru werken samen aan de ontwikkeling van een platform voor volledig elektrische middelgrote en grote personenauto’s. Dit maakt Toyota bekend. Als eerste product wordt een elektrische compacte SUV ontwikkeld. Deze zal door elk merk onder eigen naam worden verkocht. Er wordt geen datum genoemd voor presentatie van het eerste model, maar eerder kondigde Toyota aan dat het in 2020 elf volledig elektrische modellen op de markt wil hebben.

Toyota benadrukt dat de samenwerking de kracht van beide concerns bundelt: de 4-wheel aandrijving van Subaru en de ervaring met elektrische aandrijvingen van Toyota. De samenwerking ligt voor de hand, omdat de beide Japanse bedrijven aan elkaar verbonden zijn: Toyota is de grootste aandeelhouder in Subaru met een belang van 16,8 procent. Maar Toyota geeft aan dat de samenwerking ook noodzakelijk is om de enorme investeringen in elektrische auto’s te kunnen delen. Op het gebied van hybrides wordt samengewerkt met Suzuki.

Toyota, dat altijd voorop liep met hybrides, heeft vooral ingezet op auto’s met een brandstofcel, die op waterstof lopen. Nu wordt het bij de ontwikkeling en verkoop van EV’s gepasseerd door rivalen als Nissan en Volkswagen, concludeert Automotive News.

Die bedrijven hebben ook partners nodig bij de ontwikkeling en financiering van EV’s: Nissan leunt zwaar op Renault, terwijl Volkswagen het eigen MEB-platform verkoopt aan andere fabrikanten die snel een EV op de markt willen brengen.

Toyota en Subaru ontwikkelen platform voor EV’s | Automotive Online

Toyota en Subaru ontwikkelen platform voor EV’s

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Doorsnede van de elektrische SUV die Toyota en Subaru gezamenlijk ontwikkelen (foto: Toyota).

Toyota en Subaru werken samen aan de ontwikkeling van een platform voor volledig elektrische middelgrote en grote personenauto’s. Dit maakt Toyota bekend. Als eerste product wordt een elektrische compacte SUV ontwikkeld. Deze zal door elk merk onder eigen naam worden verkocht. Er wordt geen datum genoemd voor presentatie van het eerste model, maar eerder kondigde Toyota aan dat het in 2020 elf volledig elektrische modellen op de markt wil hebben.

Toyota benadrukt dat de samenwerking de kracht van beide concerns bundelt: de 4-wheel aandrijving van Subaru en de ervaring met elektrische aandrijvingen van Toyota. De samenwerking ligt voor de hand, omdat de beide Japanse bedrijven aan elkaar verbonden zijn: Toyota is de grootste aandeelhouder in Subaru met een belang van 16,8 procent. Maar Toyota geeft aan dat de samenwerking ook noodzakelijk is om de enorme investeringen in elektrische auto’s te kunnen delen. Op het gebied van hybrides wordt samengewerkt met Suzuki.

Toyota, dat altijd voorop liep met hybrides, heeft vooral ingezet op auto’s met een brandstofcel, die op waterstof lopen. Nu wordt het bij de ontwikkeling en verkoop van EV’s gepasseerd door rivalen als Nissan en Volkswagen, concludeert Automotive News.

Die bedrijven hebben ook partners nodig bij de ontwikkeling en financiering van EV’s: Nissan leunt zwaar op Renault, terwijl Volkswagen het eigen MEB-platform verkoopt aan andere fabrikanten die snel een EV op de markt willen brengen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.