Reservering dieselgate drukt resultaat Volkswagen Groep

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Volkswagen Group reserveert geld voor dieselgate. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Volkswagen noteerde over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 60 miljard euro, een stijging van 3,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. De operationele kwartaalwinst van het concern kwam met 3,9 miljard euro 7 procent lager uit dan dezelfde periode vorig jaar. Dit is mede het gevolg van een voorziening van 1 miljard euro voor de afhandeling van de mogelijke juridische gevolgen van het dieselschandaal, meldt het bedrijf vandaag. Zonder de voorziening zou die winst 4,8 miljard euro zijn geweest. Het bedrijf heeft wereldwijd 2,6 miljoen auto’s afgeleverd in het eerste kwartaal van dit jaar, 2,8 procent minder dan vorig jaar. Volkswagen zegt rekening te houden met een lastig jaar en is terughoudend met de verwachtingen vanwege wereldwijde economische omstandigheden.

Volkswagen laat niet weten met welke juridische risico’s er rekening wordt gehouden. Het Duitse OM doet nog onderzoek naar verdachten rondom de dieselgate en heeft inmiddels vijf ex-medewerkers aangeklaagd, waaronder de voormalige ceo Martin Winterkorn. Eerder al werden in de VS aanklachten ingediend tegen Winterkorn.

Andere autofabrikanten zagen hun winstcijfers over het eerste kwartaal van dit jaar ook dalen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Reservering dieselgate drukt resultaat Volkswagen Groep | Automotive Online

Reservering dieselgate drukt resultaat Volkswagen Groep

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Volkswagen Group reserveert geld voor dieselgate. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Volkswagen noteerde over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 60 miljard euro, een stijging van 3,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. De operationele kwartaalwinst van het concern kwam met 3,9 miljard euro 7 procent lager uit dan dezelfde periode vorig jaar. Dit is mede het gevolg van een voorziening van 1 miljard euro voor de afhandeling van de mogelijke juridische gevolgen van het dieselschandaal, meldt het bedrijf vandaag. Zonder de voorziening zou die winst 4,8 miljard euro zijn geweest. Het bedrijf heeft wereldwijd 2,6 miljoen auto’s afgeleverd in het eerste kwartaal van dit jaar, 2,8 procent minder dan vorig jaar. Volkswagen zegt rekening te houden met een lastig jaar en is terughoudend met de verwachtingen vanwege wereldwijde economische omstandigheden.

Volkswagen laat niet weten met welke juridische risico’s er rekening wordt gehouden. Het Duitse OM doet nog onderzoek naar verdachten rondom de dieselgate en heeft inmiddels vijf ex-medewerkers aangeklaagd, waaronder de voormalige ceo Martin Winterkorn. Eerder al werden in de VS aanklachten ingediend tegen Winterkorn.

Andere autofabrikanten zagen hun winstcijfers over het eerste kwartaal van dit jaar ook dalen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.