Tesla maakt winst maar verliest cfo

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Tesla heeft 3,7 miljard dollar in kas (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Tesla heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een nettowinst geboekt van 120,1 miljoen euro (139 miljoen dollar). Dat maakte de fabrikant vannacht bekend. Het is voor de eerste keer dat de fabrikant van elektrische auto’s  twee kwartalen achter elkaar winstgevend is. De omzet verdubbelde vorig kwartaal naar 6,2 miljard euro. Over  heel 2018 groeide de omzet van 10,2 naar 18,7 miljard euro.

Ook maakte het bedrijf bekend dat cfo Deepak Ahuja vertrekt; de 56-jarige gaat met pensioen. Zijn opvolger is Zach Kirkhorn, die nu vice-president financiën is bij het concern. Op de beurs steeg het aandeel na het nieuws met 3,8 procent.

Kaspositie

Tesla meldde eveneens dat de kaspositie verbeterde. Eind vorig jaar zat er 3,7 miljard dollar in kas, mede dankzij een toevoeging van 718 miljoen dollar in Q4. Het bedrijf denkt over ruim voldoende middelen te beschikken om de converteerbare lening van ongeveer een miljard dollar, die in maart afloopt, te verwerken.

In totaal verwacht Tesla dit jaar tussen de 360 en 400 duizend auto’s af te leveren, een groei van tussen de 45 en 65 procent. Om daarbij voldoende rendement te kunnen realiseren, snijdt het bedrijf in de kosten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Tesla maakt winst maar verliest cfo | Automotive Online

Tesla maakt winst maar verliest cfo

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Tesla heeft 3,7 miljard dollar in kas (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Tesla heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een nettowinst geboekt van 120,1 miljoen euro (139 miljoen dollar). Dat maakte de fabrikant vannacht bekend. Het is voor de eerste keer dat de fabrikant van elektrische auto’s  twee kwartalen achter elkaar winstgevend is. De omzet verdubbelde vorig kwartaal naar 6,2 miljard euro. Over  heel 2018 groeide de omzet van 10,2 naar 18,7 miljard euro.

Ook maakte het bedrijf bekend dat cfo Deepak Ahuja vertrekt; de 56-jarige gaat met pensioen. Zijn opvolger is Zach Kirkhorn, die nu vice-president financiën is bij het concern. Op de beurs steeg het aandeel na het nieuws met 3,8 procent.

Kaspositie

Tesla meldde eveneens dat de kaspositie verbeterde. Eind vorig jaar zat er 3,7 miljard dollar in kas, mede dankzij een toevoeging van 718 miljoen dollar in Q4. Het bedrijf denkt over ruim voldoende middelen te beschikken om de converteerbare lening van ongeveer een miljard dollar, die in maart afloopt, te verwerken.

In totaal verwacht Tesla dit jaar tussen de 360 en 400 duizend auto’s af te leveren, een groei van tussen de 45 en 65 procent. Om daarbij voldoende rendement te kunnen realiseren, snijdt het bedrijf in de kosten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.