Ook FCA stopt met productie diesels in Europa

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
FCA-ceo Sergio Marchionne maakte vandaag zijn langetermijnplannen bekend. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant FCA wil vanaf 2021 stoppen met de verkoop van diesel-personenauto’s in Europa. Dat meldt Automotive News Europe op basis van een presentatie van FCA-ceo Sergio Marchionne. Dieseltechnologie is volgens Marchionne steeds meer een zorgenkind, vanwege strengere milieuwetgeving en de afnemende interesse in diesels door consumenten.

Gisteren meldde Bloomberg op basis van anonieme bronnen dat FCA zich meer op de luxe-merken gaat richten en minder op de massaproducten. Dit werd vandaag door Marchionne bevestigd. “Jeep, Alfa Romeo, Maserati en Ram zorgen voor de meeste inkomsten van FCA”, zo zei hij.

Er wordt gewerkt aan fors meer nieuwe modellen, vooral van het merk Alfa Romeo. Die moeten er de komende jaren voor zorgen dat de verkopen ruimschoots worden verdubbeld voor dat merk. Ook de Jeep-verkopen moeten verdubbelen.Lees hier het artikel over de doelstellingen van de Nederlandse importeurs voor 2018. Ook hier is voor Jeep een glansrol weggelegd.