Merkel: ‘we moeten auto-industrie niet verzwakken’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Angela Merkel. (Foto: Shutterstock)

Bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag tegen het Duitse parlement gezegd dat maatregelen om diesels schoner te maken niet ten koste mogen gaan van de concurrentiepositie van autofabrikanten. Het parlement bespreekt vandaag de maatregelen om de uitstoot van diesels te verminderen. Vorig jaar werd een grote software-update afgesproken, maar mede door de invoer van dieselbans door steden, willen Duitse parlementariërs nu ook hardware-aanpassingen en is het het voorkomen van verdere dieselverboden een topprioriteit voor de Duitse regering.

Duitse media schrijven dat Merkel het de verantwoordelijkheid van de industrie vindt om het vertrouwen van consumenten te herstellen, maar ze is tegen verplichte hardware-updates. Ook zou Europa meer moeten doen om de ontwikkeling van batterij-productie te stimuleren. Merkel vreest dat Europa anders te ver achterop raakt bij Azië en Noord-Amerika. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.