‘Jaguar Land Rover schrapt duizend banen bij Britse fabrieken’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Range Rover Evoque (foto: JLR)

Fabrikant Jaguar Land Rover schrapt duizend banen bij de Britse fabrieken. Dat meldt persbureau Reuters vandaag. De ontslagen zouden vallen bij de JLR-fabrieken in Solihull en Castle Bromwich, aldus het bericht, dat nog niet door Jaguar Land Rover is bevestigd. Een dezer dagen wordt een officiële verklaring verwacht.

Eerder kondigde JLR volgens Reuters wel aan dat de fabriek in Halewood, waar de Range Rover Evoque en de Discovery Sport worden gemaakt, tijdelijk minder auto’s zou produceren. Ook daarbij ging het om de dreigende belastingen door de Brexit en de teruglopende vraag naar diesels.  In Nederland liet JLR afgelopen jaren sterke groeicijfers zien. Lees hier de netwerkanalyse van november 2017.

Volgens de website Automotive News Europe zijn de verkopen van Jaguar over het eerste kwartaal 26 procent lager dan vorig jaar, terwijl 20 procent minder Land Rovers werden verkocht. In Nederland daalde het aantal registraties van Jaguars, Land Rovers en Range Rovers in die periode met 13 procent, zo blijkt uit de Automotive Kennisbank

‘Jaguar Land Rover schrapt duizend banen bij Britse fabrieken’ | Automotive Online

‘Jaguar Land Rover schrapt duizend banen bij Britse fabrieken’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Range Rover Evoque (foto: JLR)

Fabrikant Jaguar Land Rover schrapt duizend banen bij de Britse fabrieken. Dat meldt persbureau Reuters vandaag. De ontslagen zouden vallen bij de JLR-fabrieken in Solihull en Castle Bromwich, aldus het bericht, dat nog niet door Jaguar Land Rover is bevestigd. Een dezer dagen wordt een officiële verklaring verwacht.

Eerder kondigde JLR volgens Reuters wel aan dat de fabriek in Halewood, waar de Range Rover Evoque en de Discovery Sport worden gemaakt, tijdelijk minder auto’s zou produceren. Ook daarbij ging het om de dreigende belastingen door de Brexit en de teruglopende vraag naar diesels.  In Nederland liet JLR afgelopen jaren sterke groeicijfers zien. Lees hier de netwerkanalyse van november 2017.

Volgens de website Automotive News Europe zijn de verkopen van Jaguar over het eerste kwartaal 26 procent lager dan vorig jaar, terwijl 20 procent minder Land Rovers werden verkocht. In Nederland daalde het aantal registraties van Jaguars, Land Rovers en Range Rovers in die periode met 13 procent, zo blijkt uit de Automotive Kennisbank