‘Grondlegger Faraday negeert bevel om terug te keren naar China’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De toekomst van de elektrische Faraday Future is onzeker (foto: Faraday)

Dit meldt Reuters.

De China Securities Regulatory Commission (CSRC) stuurde vorige week een bericht aan Jia Yueting waarin hem werd opgedragen terug te keren naar China. Hij zou helderheid moeten verschaffen over de gigantische schuldenberg en het schenden van de rechten van investeerders. Yueting is grondlegger van het techbedrijf Le Eco, dat met de Faraday Future een volwaardige concurrent voor Tesla wil produceren. Hij weigert terug te keren, omdat hij in de VS nog veel kansen ziet om nieuwe fondsen aan te boren, meldt Reuters.

Groeiende schulden, dalende aandelen

Le Eco is een conglomeraat van bedrijven op het gebied van entertainment, electronica en elektrische auto’s. Het bedrijf kampt met sterk oplopende schulden na de razendsnelle expansie op verschillende markten. De slechte publiciteit leidde afgelopen jaar tot een sterke daling van het aandeel. De schuldenlast van het bedrijf wordt geschat op anderhalf miljard dollar.

Ook Tesla, de grote concurrent van Fraday, kampt met enorme schulden. Wel worden er steeds meer Tesla’s verkocht, terwijl Faraday enkel een prototype heeft gemaakt. 

‘Grondlegger Faraday negeert bevel om terug te keren naar China’ | Automotive Online

‘Grondlegger Faraday negeert bevel om terug te keren naar China’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De toekomst van de elektrische Faraday Future is onzeker (foto: Faraday)

Dit meldt Reuters.

De China Securities Regulatory Commission (CSRC) stuurde vorige week een bericht aan Jia Yueting waarin hem werd opgedragen terug te keren naar China. Hij zou helderheid moeten verschaffen over de gigantische schuldenberg en het schenden van de rechten van investeerders. Yueting is grondlegger van het techbedrijf Le Eco, dat met de Faraday Future een volwaardige concurrent voor Tesla wil produceren. Hij weigert terug te keren, omdat hij in de VS nog veel kansen ziet om nieuwe fondsen aan te boren, meldt Reuters.

Groeiende schulden, dalende aandelen

Le Eco is een conglomeraat van bedrijven op het gebied van entertainment, electronica en elektrische auto’s. Het bedrijf kampt met sterk oplopende schulden na de razendsnelle expansie op verschillende markten. De slechte publiciteit leidde afgelopen jaar tot een sterke daling van het aandeel. De schuldenlast van het bedrijf wordt geschat op anderhalf miljard dollar.

Ook Tesla, de grote concurrent van Fraday, kampt met enorme schulden. Wel worden er steeds meer Tesla’s verkocht, terwijl Faraday enkel een prototype heeft gemaakt. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.