Studie PwC: ‘Daling restwaarde doodslag voor diesel’

Steven Don Steven Don
Studie PwC: 'Daling restwaarde doodslag voor diesel'

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Roel Hindriks

    Bij het lezen van dit bericht bekruipt me toch het vervelende gevoel dat een “accountant” de auto-industrie wel even zal vertellen wat er (technisch) mis is met een diesel verbrandingsmotor.
    Als het echt zo slecht gesteld is met de dieselmotor waarom blijft de overheid dan taxi’s vrijstellen van BPM en houderschapsbelasting (met maximaal effect op de diesel-voertuigen) en blijft de overheid in grote aantallen diesel voertuigen kopen aanschaffen.
    Waar gaat het over: is het perceptie of wetenschap, gaat het om uitstoot van NOx of CO2, en zo ja heeft de accountant wel enig idee van de kwalijke uitstoot van benzine motoren met directe inspuiting. Ik ben bang van van niet en als ik wat dat betreft gelijk heb, dan wordt het tijd om aan te geven dat ze beter zich niet kunnen bemoeien met zaken war ze geen verstand van hebben.

  • Jan Reneman

    geheel eens Roel!
    als altijd geldt weer: “inspraak zonder inzicht leid tot uitspraak zonder uitzicht!”

  • Krispijn Beek

    In een idyllische wereld past de overheid haar diesel bevorderende regels onmiddelijk aan wanneer blijkt dat ze minder schoon zijn dan hoort. In de werkelijke wereld kost aanpassen van regels minstens een jaar en vaak vele jaren langer, zeker bij een dossier als dieselmotoren waar zeer veel gelobbied wordt voor behoud van de bevoorrechte positie. Daar heeft de 2e hands automarkt lak aan, daar stemmen mensen met hun euro’s. Het oordeel dat daaruit volgt kan een accountant prima bepalen. Los nog van de kennis die PwC in huis heeft op milieugebied.