Acea: 51 procent meer auto’s op alternatieve brandstof geregistreerd

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Elektrisch succesnummer: de Nissan Leaf (Foto: Nissan)

Dit blijkt uit cijfers van fabrikantenorganisatie Acea. De organisatie tekent daarbij aan dat de groeicijfers er indrukwekkend uitzien, maar dat het nog steeds om relatief kleine aantallen gaat. Afgelopen kwartaal werden in de EU 211.635 auto’s met alternatieve aandrijflijn geregistreerd. Dat is 6,2 procent van de totale autoverkoop. Vorig kwartaal was dat nog 5 procent. Volledig elektrische auto’s (BEV) hadden in Q3 een marktaandeel van 1,6 procent op het totaal in de EU.

Bekijk het Acea-rapport in de Automotive kennisbank.

De groei van 51 procent gaat ongeveer gelijk op voor auto’s met volledig elektrische, hybride of plug-in hybride aandrijving. Acea rekent ook auto’s op LPG mee bij de alternatieve aandrijflijnen en daarin is op Europees niveau een stijging van 38 procent te zien.

Verschillen per land

De verschillen per land zijn enorm en vooral afhankelijk van de wetgeving. Nederland haalt over Q3 van 2017 slechts een stijging van 16,4 procent als het gaat om registraties van auto’s met alternatieve brandstoffen. Dat komt vooral door de totaal ingezakte markt van stekkerhybrides (PHEV). Die daalde in Q3 met 89 procent naar 269 auto’s.

Het aantal BEV’s steeg in Nederland sterker dan gemiddeld, met 137 procent naar 2.413 auto’s. Ook de hybrides zonder stekker doen het goed in ons land, die stegen 56 procent naar 4.523 auto’s.

Acea: 51 procent meer auto’s op alternatieve brandstof geregistreerd | Automotive Online

Acea: 51 procent meer auto’s op alternatieve brandstof geregistreerd

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Elektrisch succesnummer: de Nissan Leaf (Foto: Nissan)

Dit blijkt uit cijfers van fabrikantenorganisatie Acea. De organisatie tekent daarbij aan dat de groeicijfers er indrukwekkend uitzien, maar dat het nog steeds om relatief kleine aantallen gaat. Afgelopen kwartaal werden in de EU 211.635 auto’s met alternatieve aandrijflijn geregistreerd. Dat is 6,2 procent van de totale autoverkoop. Vorig kwartaal was dat nog 5 procent. Volledig elektrische auto’s (BEV) hadden in Q3 een marktaandeel van 1,6 procent op het totaal in de EU.

Bekijk het Acea-rapport in de Automotive kennisbank.

De groei van 51 procent gaat ongeveer gelijk op voor auto’s met volledig elektrische, hybride of plug-in hybride aandrijving. Acea rekent ook auto’s op LPG mee bij de alternatieve aandrijflijnen en daarin is op Europees niveau een stijging van 38 procent te zien.

Verschillen per land

De verschillen per land zijn enorm en vooral afhankelijk van de wetgeving. Nederland haalt over Q3 van 2017 slechts een stijging van 16,4 procent als het gaat om registraties van auto’s met alternatieve brandstoffen. Dat komt vooral door de totaal ingezakte markt van stekkerhybrides (PHEV). Die daalde in Q3 met 89 procent naar 269 auto’s.

Het aantal BEV’s steeg in Nederland sterker dan gemiddeld, met 137 procent naar 2.413 auto’s. Ook de hybrides zonder stekker doen het goed in ons land, die stegen 56 procent naar 4.523 auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.