Nissan stoot accudivisie af

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Elektrisch succesnummer: de Nissan Leaf (Foto: Nissan)

Dat maakte Nissan Motor Co. deze week bekend.

De overnamesom is niet bekend gemaakt, maar volgens een bron bij Bloomberg gaat om circa 1 miljard dollar (850 miljoen euro). 

De verkoop omvat zowel Nissans dochteronderneming Automotive Energy Supply Corporation (AESC), als de productiefaciliteiten voor batterijen in het Japanse Zama, in Smyrna in de VS en die in het Britse Sunderland. Verder gaat een deel van Nissans eigen ontwikkelingsafdelingen voor batterijen in de Japanse steden Oppama, Atsugi en Zama over in handen van de nieuwe eigenaar. Ook alle medewerkers blijven in dienst.

Volgens Nissan ceo Hiroto Saikawa was de verkoop van AESC nodig om de klantenkring van het bedrijf te verbreden en de concurrentiepositie te verbeteren. AESC blijft volgens Nissan wel een belangrijke partner voor het ontwikkelen van elektrische Nissans.

Afhankelijk van de goedkeuring van de verschillende instantie zal de transactie tegen het einde van het jaar zijn afgerond. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.