Fiat-topman: niet bezig met een fusie of overname

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Dat vertelde hij afgelopen vrijdag in Amsterdam tijdens een meeting met investeerders. Ook bevestigde Marchionne dat hij in 2019 opstapt als ceo van het concern. Wat hij daarna gaat doen is nog onduidelijk. 

Marchionne heeft herhaaldelijk gezegd voorstander te zijn van verdere consolidatie van de auto-industrie, voornamelijk om de hoge ontwikkelingskosten te kunnen delen. Recentelijk hintte hij nog op een overname door Volkswagen.

Maar nu stelt hij dat FCA niet in een positie verkeert om nieuwe overeenkomsten te zoeken. Volgens Autonews sluit ook John Elkann, voorzitter van de board van FCA, zich aan bij Marchionne. “We moeten ons op onszelf richten. Daarbij vinden fusies alleen plaats als er iets mis gaat en wij willen niet in de problemen komen”, aldus Elkann op een persconferentie na de meeting.

Marchionne benadrukte vrijdag dat er geen gesprekken worden gehouden met Volkswagen of met Tesla.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.