PSA aast op Opel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat melden persbureaus Reuters en Bloomberg op basis van bronnen binnen PSA. PSA-woordvoerder Bertrand Blaise bevestigt tegenover Automotive News Europe dat beide bedrijven de mogelijkheid onderzoeken van een strategische samenwerking, waaronder de overname van Opel.

De overname kan binnen een aantal dagen rond zijn. Mogelijk wil PSA met de overname van Opel toegang krijgen tot nieuwe technologieën voor elektrische auto’s. Ook zou de overname voordelen opleveren voor het gezamenlijk inkopen van onderdelen.

GM en PSA probeerden in 2013 al een samenwerking te realiseren, maar kwamen niet verder dan de gezamenlijke productie van suv’s en mpv’s. Een overname van Opel door PSA zou betekenen dat de Franse autobouwer 16 procent van de Europese automarkt in handen krijgt en daarmee Renault passeert als de op een na grootste autobouwer van Europa achter Volkswagen.  

PSA aast op Opel | Automotive Online

PSA aast op Opel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat melden persbureaus Reuters en Bloomberg op basis van bronnen binnen PSA. PSA-woordvoerder Bertrand Blaise bevestigt tegenover Automotive News Europe dat beide bedrijven de mogelijkheid onderzoeken van een strategische samenwerking, waaronder de overname van Opel.

De overname kan binnen een aantal dagen rond zijn. Mogelijk wil PSA met de overname van Opel toegang krijgen tot nieuwe technologieën voor elektrische auto’s. Ook zou de overname voordelen opleveren voor het gezamenlijk inkopen van onderdelen.

GM en PSA probeerden in 2013 al een samenwerking te realiseren, maar kwamen niet verder dan de gezamenlijke productie van suv’s en mpv’s. Een overname van Opel door PSA zou betekenen dat de Franse autobouwer 16 procent van de Europese automarkt in handen krijgt en daarmee Renault passeert als de op een na grootste autobouwer van Europa achter Volkswagen.