VW stoot Toyota van de troon als grootste autofabrikant

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Bloomberg.

Toyota stond de afgelopen vier jaar op de eerste plaats als grootste autobouwer ter wereld. In 2016 verkocht VW 10,3 miljoen voertuigen, een stijging van 3,8 procent ten opzichte van 2015. Toyota verkocht 10,2 miljoen voertuigen, een stijging van 0,2 procent. Hiermee heeft Toyota de titel van grootste autofabrikant ter wereld weer overgenomen van Toyota.

Volgens Bloomberg profiteert VW van een stijgende verkoop in China, waar het bedrijf geen dieselmotoren verkoopt en geen last had van dieselgate. In Europa was Volkswagen een van de weinige merken waarvan de verkoop vorig jaar daalde. Toyota worstelt op zijn beurt vooral op de Amerikaanse markt en zakt daarom naar de tweede plaats.

De verwachting is dat 2017 meer obstakels met zich meebrengt. President Trump heeft al gedreigd met hoge invoertaksen, waardoor Toyota het nog moeilijker kan krijgen in de VS. In China loopt een belastingregeling, die gunstig is voor VW, ten einde.  

VW stoot Toyota van de troon als grootste autofabrikant | Automotive Online

VW stoot Toyota van de troon als grootste autofabrikant

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Bloomberg.

Toyota stond de afgelopen vier jaar op de eerste plaats als grootste autobouwer ter wereld. In 2016 verkocht VW 10,3 miljoen voertuigen, een stijging van 3,8 procent ten opzichte van 2015. Toyota verkocht 10,2 miljoen voertuigen, een stijging van 0,2 procent. Hiermee heeft Toyota de titel van grootste autofabrikant ter wereld weer overgenomen van Toyota.

Volgens Bloomberg profiteert VW van een stijgende verkoop in China, waar het bedrijf geen dieselmotoren verkoopt en geen last had van dieselgate. In Europa was Volkswagen een van de weinige merken waarvan de verkoop vorig jaar daalde. Toyota worstelt op zijn beurt vooral op de Amerikaanse markt en zakt daarom naar de tweede plaats.

De verwachting is dat 2017 meer obstakels met zich meebrengt. President Trump heeft al gedreigd met hoge invoertaksen, waardoor Toyota het nog moeilijker kan krijgen in de VS. In China loopt een belastingregeling, die gunstig is voor VW, ten einde.