Column Adriani | Waarheid

Column • Het valt columnist Hans Adriani op dat we allemaal naar hetzelfde zitten te kijken, maar toch allemaal een andere waarheid zien. Hij heeft voor zichzelf de oplossing gevonden. 
Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:
Hans Adriani

Zat je dienstplichtig in opleiding in het leger en de sergeant brulde in je gezicht op 50 cm afstand “LUISTEREN!!!!” “HET GRAS IS ROOD!!!!”. Ik koos er niet voor om hem tegen te spreken. Ik wilde het weekend naar huis en geen 3 dagen zwaar arrest. Ik ging ermee akkoord. Het gras is rood. Het is zondagmiddag. Het gezin zit aan het Brussels lof met runderrollade. De radio staat aan. De kinderen zijn stil. Aan het woord is Meester G.B.J. Hiltermann – de Frits Wester van 50 jaar geleden – en hij bespreekt “de toestand in de wereld”. Als hij klaar is weten we weer hoe het wereldwijd in elkaar zit en kunnen we weer een week verder.

En nu? Nu kijken we zelf. We zitten bovenop het nieuws. We kijken allemaal naar hetzelfde en we zien allemaal iets anders. We zien Trump, Baudet en de verbruiksmeting van een Plug-in-Hybride. De PCR test is de “Gouden Standaard” schrijft het FD. Inge­fluisterd door hoogleraar Paul Savelkoul. “Het PCR doek valt” zegt moleculair bioloog Peter Borger. Je kijkt naar CNN en Fox News over de Amerikaanse verkiezingen.

Dezelfde verkiezingen, maar ze zien allebei iets anders. En vertellen allebei iets anders. Een mens zou ervan in de war raken. De boodschapper is de boosdoener. In zijn/haar boodschap zit zijn/haar waarheid. Rennen we achter de boodschappers aan? Achter hun belangen? Trappen we in hun waarheid?

Ik wil weten wie de boodschapper is. Hugo de Jonge of Maurice de Hond. Jaap van Dissel of Willem Engel. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Wie zoekt vooral steun en wie de waarheid? Weet je wie de boodschapper is, dan hoef je niet verder te lezen. Het Internet is een zeggen. Het kost tijd, maar de moeite waard. Een mogelijkheid om zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen. Niemand hoeft zich meer te verschuilen achter de “boven ons gestelden”, zoals ooit. We kunnen overal bij. Zolang we mogen van de “Big Tech”, want censuur ligt op de loer. Waarheden gevonden? Hoera!

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.

Column Adriani | Waarheid | Automotive Online

Column Adriani | Waarheid

Column • Het valt columnist Hans Adriani op dat we allemaal naar hetzelfde zitten te kijken, maar toch allemaal een andere waarheid zien. Hij heeft voor zichzelf de oplossing gevonden. 
Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:
Hans Adriani

Zat je dienstplichtig in opleiding in het leger en de sergeant brulde in je gezicht op 50 cm afstand “LUISTEREN!!!!” “HET GRAS IS ROOD!!!!”. Ik koos er niet voor om hem tegen te spreken. Ik wilde het weekend naar huis en geen 3 dagen zwaar arrest. Ik ging ermee akkoord. Het gras is rood. Het is zondagmiddag. Het gezin zit aan het Brussels lof met runderrollade. De radio staat aan. De kinderen zijn stil. Aan het woord is Meester G.B.J. Hiltermann – de Frits Wester van 50 jaar geleden – en hij bespreekt “de toestand in de wereld”. Als hij klaar is weten we weer hoe het wereldwijd in elkaar zit en kunnen we weer een week verder.

En nu? Nu kijken we zelf. We zitten bovenop het nieuws. We kijken allemaal naar hetzelfde en we zien allemaal iets anders. We zien Trump, Baudet en de verbruiksmeting van een Plug-in-Hybride. De PCR test is de “Gouden Standaard” schrijft het FD. Inge­fluisterd door hoogleraar Paul Savelkoul. “Het PCR doek valt” zegt moleculair bioloog Peter Borger. Je kijkt naar CNN en Fox News over de Amerikaanse verkiezingen.

Dezelfde verkiezingen, maar ze zien allebei iets anders. En vertellen allebei iets anders. Een mens zou ervan in de war raken. De boodschapper is de boosdoener. In zijn/haar boodschap zit zijn/haar waarheid. Rennen we achter de boodschappers aan? Achter hun belangen? Trappen we in hun waarheid?

Ik wil weten wie de boodschapper is. Hugo de Jonge of Maurice de Hond. Jaap van Dissel of Willem Engel. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Wie zoekt vooral steun en wie de waarheid? Weet je wie de boodschapper is, dan hoef je niet verder te lezen. Het Internet is een zeggen. Het kost tijd, maar de moeite waard. Een mogelijkheid om zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen. Niemand hoeft zich meer te verschuilen achter de “boven ons gestelden”, zoals ooit. We kunnen overal bij. Zolang we mogen van de “Big Tech”, want censuur ligt op de loer. Waarheden gevonden? Hoera!

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.