Column Adriani | Vrijheid

Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:

Elke twee weken komt er aan de overkant een verdieping bij. Om 7 uur gaan de lichten aan. Om 4 uur gaan ze weer uit. Bereikbaar voor de baas? Lijkt me niet. Niet nuttig ook. Je kunt geen beton storten vanuit huis. Of rioolpijpen klaarleggen. Niks mis mee. Hun banen staan buiten de discussie. Discussie? Ja. Buiten werktijd geen contact met de baas! De ongelijkheid ten top. Ook zij zouden ‘s avonds wel eens een praatje willen maken met hun baas. Alvast het werk doornemen voor de volgende dag. En hoe was je dag vandaag?

Je mag bereikbaar zijn. Ultieme vrijheid!

Lagen alle pijpen netjes op hun plaats? Was de betonwagen op tijd? Zag het beton er goed uit? Nee, de arbeiders op de 12e verdieping hebben buiten werktijd geen contact met hun baas. Wie bekommert zich om hun rechten? Wie vecht deze ongelijkheid aan? Waarom zijn het wel de ‘hoger opgeleiden’ en niet de verworpenen der aarde die buiten werktijd bereikbaar mogen zijn? In het donker onder het felle licht van een bouwlamp om 7 uur aan de slag. Dat is je lot. In je rode overall. Naar huis sjokken om 4 uur. En dat terwijl je weet dat die wijsneuzen buiten werktijd met hun baas mogen bellen, mailen en chatten. Dat de wijsneuzen niet alleen overdag hun werk mogen doen, maar ‘s avonds, in het weekend en zelfs op vakantie mogen blijven communiceren. Niet alleen met hun familie of kennissen, maar ook met hun bedrijf.

En als de dames of heren wijsneuzen overdag op pad zijn kunnen ze overal vandaan inbellen. Werken in hun vrije tijd. Waarom zij wel en jij in de rode overall niet? Waarom mag de verworpene geen gebruik maken van de nieuwe wereldorde? De wereldorde waarin iedereen altijd en overal bereikbaar is. Waarin het niet meer uitmaakt of je in je zwembroek op het strand zit. Of in je blote kont op je slaapkamer. Je mag bereikbaar zijn. Ultieme vrijheid! Ik lees dat er wijsneuzen zijn die die vrijheid niet ambiëren. Die niet altijd bereikbaar willen zijn. Kwam zelfs als politiek statement voorbij. Dom electoral gebral. Laten die wijsneuzen zich maar omscholen tot verworpenen. Trek een rode overall aan en ga aan het werk van 7 tot 4. Er zijn nog steeds idioten die met een rode lantaarn voor auto’s uit willen blijven lopen.

 

Hans Adriani, hans@dsolution.eu, Dealer bd.

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.

Column Adriani | Vrijheid | Automotive Online

Column Adriani | Vrijheid

Hans Adriani Hans Adriani
• Laatste update:

Elke twee weken komt er aan de overkant een verdieping bij. Om 7 uur gaan de lichten aan. Om 4 uur gaan ze weer uit. Bereikbaar voor de baas? Lijkt me niet. Niet nuttig ook. Je kunt geen beton storten vanuit huis. Of rioolpijpen klaarleggen. Niks mis mee. Hun banen staan buiten de discussie. Discussie? Ja. Buiten werktijd geen contact met de baas! De ongelijkheid ten top. Ook zij zouden ‘s avonds wel eens een praatje willen maken met hun baas. Alvast het werk doornemen voor de volgende dag. En hoe was je dag vandaag?

Je mag bereikbaar zijn. Ultieme vrijheid!

Lagen alle pijpen netjes op hun plaats? Was de betonwagen op tijd? Zag het beton er goed uit? Nee, de arbeiders op de 12e verdieping hebben buiten werktijd geen contact met hun baas. Wie bekommert zich om hun rechten? Wie vecht deze ongelijkheid aan? Waarom zijn het wel de ‘hoger opgeleiden’ en niet de verworpenen der aarde die buiten werktijd bereikbaar mogen zijn? In het donker onder het felle licht van een bouwlamp om 7 uur aan de slag. Dat is je lot. In je rode overall. Naar huis sjokken om 4 uur. En dat terwijl je weet dat die wijsneuzen buiten werktijd met hun baas mogen bellen, mailen en chatten. Dat de wijsneuzen niet alleen overdag hun werk mogen doen, maar ‘s avonds, in het weekend en zelfs op vakantie mogen blijven communiceren. Niet alleen met hun familie of kennissen, maar ook met hun bedrijf.

En als de dames of heren wijsneuzen overdag op pad zijn kunnen ze overal vandaan inbellen. Werken in hun vrije tijd. Waarom zij wel en jij in de rode overall niet? Waarom mag de verworpene geen gebruik maken van de nieuwe wereldorde? De wereldorde waarin iedereen altijd en overal bereikbaar is. Waarin het niet meer uitmaakt of je in je zwembroek op het strand zit. Of in je blote kont op je slaapkamer. Je mag bereikbaar zijn. Ultieme vrijheid! Ik lees dat er wijsneuzen zijn die die vrijheid niet ambiëren. Die niet altijd bereikbaar willen zijn. Kwam zelfs als politiek statement voorbij. Dom electoral gebral. Laten die wijsneuzen zich maar omscholen tot verworpenen. Trek een rode overall aan en ga aan het werk van 7 tot 4. Er zijn nog steeds idioten die met een rode lantaarn voor auto’s uit willen blijven lopen.

 

Hans Adriani, hans@dsolution.eu, Dealer bd.

Geplaatst in rubriek:
Hans Adriani
Hans Adriani

Adriani is Toyota-dealer buiten bedrijf en zit tegenwoordig in de IT. Deze langstzittende columnist van Automotive geeft elk nummer van Automotive Management zijn bijzondere kijk op de branche.