Roetfilter vervangen door nieuw, ruil of reinigen?

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Melding roetfilter (Beeld: Shutterstock)

Als eerste: middeltjes. Er zijn er talloze en de werking ervan komt eigenlijk altijd neer op het versneld verbranden van roet. Alleen het roet wordt daarbij verwijderd, maar de as – die ook in het roetfilter zit – niet. Het lampje gaat daarna wel uit, maar zal toch snel weer alarm geven. Dat is dus geen oplossing. Bovendien is de warmte die door het middeltje ontstaat nogal ongecontroleerd, waardoor het keramisch filterelement kan smelten. Dan ben je helemaal verder van huis.

Grondige dieptereiniging

Het filter los laten reinigen is een heel ander verhaal. Met een ovenbehandeling en uitblazen onder hoge druk is niet alleen de temperatuur onder controle, maar worden ook alle vaste delen zoals roet, as en andere delen verwijderd. De tegendruk wordt voor- en achteraf gemeten, zodat het effect van de reiniging duidelijk is. Samen met het keuringsrapport garanderen we een juiste werking.

Einde van dezelfde dag weer ophalen

Voor deze reiniging hoeft u geen afspraak te maken en als u het filter ‘s ochtends voor 09.00 uur aanlevert is het aan het einde van dezelfde dag klaar. Voor 15.00 uur aanleveren is aan het einde van de volgende ochtend ophalen. De kosten voor het reinigen bedragen € 300,- ex. btw. We kunnen het roetfilter ook met nachtexpres naar één van onze Büchli Partners bij u in de buurt sturen.

Weet wat je koopt

diesel buchliDan het vervangen van het verstopte roetfilter door een nieuwe. Een origineel filter van het betreffende merk is natuurlijk altijd goed, maar is meestal ook verreweg de duurste optie. Voor sommige klanten een prima oplossing. Bij een nieuwe maar dan in aftermarket kwaliteit is het oppassen. Er zijn heel goede, die zich in kwaliteit kunnen meten met originele. Maar soms laat passing te wensen over. Het kan ook zijn dat er een veel kleiner filterelement gebruikt is of van een lagere kwaliteit. Bijvoorbeeld corderiet in plaats van het duurdere silicium carbide.

Ruilen is sneller

Tenslotte ruil. Het prijsverschil met een origineel nieuw filter is vaak heel groot. Ook daar is het belangrijk te weten of het OE kwaliteit is of niet. Ruil in OE kwaliteit is aantrekkelijk geprijsd en garandeert werking en passing. Een origineel nummer of een kenteken van het voertuig is voldoende om de mogelijkheden te bepalen. Het programma roetfilters in OE kwaliteit van Büchli omvat meer dan 100 verschillende ruilunits. We leveren het roetfilter in de ochtend af. Besteld via onze Büchli Partners bezorgen zij zelfs met hun eerste route. Voor het gedemonteerde filter krijgt u statiegeld retour. Daarmee is ruilen niet alleen een betrouwbaar en snel, maar ook voordelig alternatief voor een origineel nieuw roetfilter.

Twijfelt u welke optie in een bepaalde situatie de beste is? Neem contact met op met Diesel Büchli: 0341 – 46707 of kijk op www.buchli.nl.

Roetfilter vervangen door nieuw, ruil of reinigen? | Automotive Online

Roetfilter vervangen door nieuw, ruil of reinigen?

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Melding roetfilter (Beeld: Shutterstock)

Als eerste: middeltjes. Er zijn er talloze en de werking ervan komt eigenlijk altijd neer op het versneld verbranden van roet. Alleen het roet wordt daarbij verwijderd, maar de as – die ook in het roetfilter zit – niet. Het lampje gaat daarna wel uit, maar zal toch snel weer alarm geven. Dat is dus geen oplossing. Bovendien is de warmte die door het middeltje ontstaat nogal ongecontroleerd, waardoor het keramisch filterelement kan smelten. Dan ben je helemaal verder van huis.

Grondige dieptereiniging

Het filter los laten reinigen is een heel ander verhaal. Met een ovenbehandeling en uitblazen onder hoge druk is niet alleen de temperatuur onder controle, maar worden ook alle vaste delen zoals roet, as en andere delen verwijderd. De tegendruk wordt voor- en achteraf gemeten, zodat het effect van de reiniging duidelijk is. Samen met het keuringsrapport garanderen we een juiste werking.

Einde van dezelfde dag weer ophalen

Voor deze reiniging hoeft u geen afspraak te maken en als u het filter ‘s ochtends voor 09.00 uur aanlevert is het aan het einde van dezelfde dag klaar. Voor 15.00 uur aanleveren is aan het einde van de volgende ochtend ophalen. De kosten voor het reinigen bedragen € 300,- ex. btw. We kunnen het roetfilter ook met nachtexpres naar één van onze Büchli Partners bij u in de buurt sturen.

Weet wat je koopt

diesel buchliDan het vervangen van het verstopte roetfilter door een nieuwe. Een origineel filter van het betreffende merk is natuurlijk altijd goed, maar is meestal ook verreweg de duurste optie. Voor sommige klanten een prima oplossing. Bij een nieuwe maar dan in aftermarket kwaliteit is het oppassen. Er zijn heel goede, die zich in kwaliteit kunnen meten met originele. Maar soms laat passing te wensen over. Het kan ook zijn dat er een veel kleiner filterelement gebruikt is of van een lagere kwaliteit. Bijvoorbeeld corderiet in plaats van het duurdere silicium carbide.

Ruilen is sneller

Tenslotte ruil. Het prijsverschil met een origineel nieuw filter is vaak heel groot. Ook daar is het belangrijk te weten of het OE kwaliteit is of niet. Ruil in OE kwaliteit is aantrekkelijk geprijsd en garandeert werking en passing. Een origineel nummer of een kenteken van het voertuig is voldoende om de mogelijkheden te bepalen. Het programma roetfilters in OE kwaliteit van Büchli omvat meer dan 100 verschillende ruilunits. We leveren het roetfilter in de ochtend af. Besteld via onze Büchli Partners bezorgen zij zelfs met hun eerste route. Voor het gedemonteerde filter krijgt u statiegeld retour. Daarmee is ruilen niet alleen een betrouwbaar en snel, maar ook voordelig alternatief voor een origineel nieuw roetfilter.

Twijfelt u welke optie in een bepaalde situatie de beste is? Neem contact met op met Diesel Büchli: 0341 – 46707 of kijk op www.buchli.nl.