Redactioneel | Uitdaging

Luberto van Buiten Luberto van Buiten

Er wordt een hoop bij elkaar geknipt en geplakt en gekopieerd, en dikwijls kom je dezelfde video en foto bij tenminste vijf van hen tegen.

Tijdens ons Nationaal Automotive Congres kwamen deze clichébeelden – gelukkig – niet voorbij. Ik denk dat het congres door u, onze bezoeker, mede daarom zo goed is gewaardeerd: met een dikke 8. Waarvoor onze dank, voor ons een signaal dat het evenement op de kaart staat – en een mooie uitdaging om de volgende editie nog weer beter te maken, samen met onze partners.

Terug naar die trendwatchers: het aardige is dat ze je even losmaken van de dagelijkse realiteit. Een soort vlucht vooruit. Een opmerking als ‘we hebben in het verleden voor alle problemen een oplossing gevonden, dus waarom in de toekomst niet?’ En dan een trits van voorbeelden. Ik had het zelf kunnen verzinnen, maar als iemand op het podium het uitspreekt, komt er toch wat meer kracht vanaf. Er is slechts één onderwerp waar ik van in een kramp schiet: de volledig autonome auto. En dan vooral het tomeloze vertrouwen dat die komt. Of in Tesla, en nog erger: in beide. Dan voel ik ineens de behoefte om weer gewoon met beide benen op de grond te gaan staan. Eric Berkhof (ceo Van Mossel Groep) en Paul Zekhuis (ceo Autobinck) zeiden het op het Automotive Congres treffend: zonder vandaag is er geen toekomst.

Luberto van Buiten,
hoofdredacteur
luberto@mobilitymedia.nl

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Redactioneel | Uitdaging | Automotive Online

Redactioneel | Uitdaging

Luberto van Buiten Luberto van Buiten

Er wordt een hoop bij elkaar geknipt en geplakt en gekopieerd, en dikwijls kom je dezelfde video en foto bij tenminste vijf van hen tegen.

Tijdens ons Nationaal Automotive Congres kwamen deze clichébeelden – gelukkig – niet voorbij. Ik denk dat het congres door u, onze bezoeker, mede daarom zo goed is gewaardeerd: met een dikke 8. Waarvoor onze dank, voor ons een signaal dat het evenement op de kaart staat – en een mooie uitdaging om de volgende editie nog weer beter te maken, samen met onze partners.

Terug naar die trendwatchers: het aardige is dat ze je even losmaken van de dagelijkse realiteit. Een soort vlucht vooruit. Een opmerking als ‘we hebben in het verleden voor alle problemen een oplossing gevonden, dus waarom in de toekomst niet?’ En dan een trits van voorbeelden. Ik had het zelf kunnen verzinnen, maar als iemand op het podium het uitspreekt, komt er toch wat meer kracht vanaf. Er is slechts één onderwerp waar ik van in een kramp schiet: de volledig autonome auto. En dan vooral het tomeloze vertrouwen dat die komt. Of in Tesla, en nog erger: in beide. Dan voel ik ineens de behoefte om weer gewoon met beide benen op de grond te gaan staan. Eric Berkhof (ceo Van Mossel Groep) en Paul Zekhuis (ceo Autobinck) zeiden het op het Automotive Congres treffend: zonder vandaag is er geen toekomst.

Luberto van Buiten,
hoofdredacteur
luberto@mobilitymedia.nl

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.