Erwin Enneman: Sleutelen is mooi, maar elektronica nog veel mooier

Redactie Redactie
• Laatste update:

Je bent in oktober gestart als zelfstandig diagnose-expert begonnen. Hoe en waarom?

“Ik werk al sinds mijn zestiende jaar als monteur. Het sleutelen aan een auto is mooi, maar elektronica vind ik nog veel mooier en uitdagender. Diagnosewerk is nooit hetzelfde en je moet er iets meer bij nadenken. Ik ben nog maar net begonnen, maar heb voorlopig werk genoeg. Ik wil het rustig opbouwen en combineer het nu nog naast mijn parttime monteursbaan bij autobedrijf Harry Nijboer in Lemelerveld.”

Met welke apparatuur werk je en welke merken kun je daarmee diagnosticeren?

“Ik kan op locatie werken, maar heb ook een eigen werkplaats. Daar doe ik meestal de grotere en complexe storingen. Ik heb vijf verschillende diagnose-apparaten waarmee ik 95 procent van de automerken kan bedienen.”

Wie is je belangrijkste klantengroep?

“Vooral universele garagebedrijven hebben behoefte aan een diagnose-expert, ook omdat deze werkzaamheden moeilijk zijn in te plannen en vaak onverwacht komen. Het gaat vooral om motor gerelateerde storingen. Het is vaak moeilijk te zeggen hoe lang je met een storing bezig bent: het kan een half uurtje zijn of twee dagen. Ik probeer het natuurlijk zo snel mogelijk op te lossen. Ook dealers doen geregeld een beroep op mij als ze met ‘vreemde’ merken te maken krijgen.

En ik werk voor particulieren bij problemen met cabrio’s. Grootste storing is dan vaak het dak dat niet meer open of dichtgaat.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Erwin Enneman: Sleutelen is mooi, maar elektronica nog veel mooier | Automotive Online

Erwin Enneman: Sleutelen is mooi, maar elektronica nog veel mooier

Redactie Redactie
• Laatste update:

Je bent in oktober gestart als zelfstandig diagnose-expert begonnen. Hoe en waarom?

“Ik werk al sinds mijn zestiende jaar als monteur. Het sleutelen aan een auto is mooi, maar elektronica vind ik nog veel mooier en uitdagender. Diagnosewerk is nooit hetzelfde en je moet er iets meer bij nadenken. Ik ben nog maar net begonnen, maar heb voorlopig werk genoeg. Ik wil het rustig opbouwen en combineer het nu nog naast mijn parttime monteursbaan bij autobedrijf Harry Nijboer in Lemelerveld.”

Met welke apparatuur werk je en welke merken kun je daarmee diagnosticeren?

“Ik kan op locatie werken, maar heb ook een eigen werkplaats. Daar doe ik meestal de grotere en complexe storingen. Ik heb vijf verschillende diagnose-apparaten waarmee ik 95 procent van de automerken kan bedienen.”

Wie is je belangrijkste klantengroep?

“Vooral universele garagebedrijven hebben behoefte aan een diagnose-expert, ook omdat deze werkzaamheden moeilijk zijn in te plannen en vaak onverwacht komen. Het gaat vooral om motor gerelateerde storingen. Het is vaak moeilijk te zeggen hoe lang je met een storing bezig bent: het kan een half uurtje zijn of twee dagen. Ik probeer het natuurlijk zo snel mogelijk op te lossen. Ook dealers doen geregeld een beroep op mij als ze met ‘vreemde’ merken te maken krijgen.

En ik werk voor particulieren bij problemen met cabrio’s. Grootste storing is dan vaak het dak dat niet meer open of dichtgaat.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.