Dossier jaar in beeld | Ook gij, BMW?

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de praktijk is dat bij 112 kilometer per uur in de vijfde versnelling. En dat is verboden, zegt DUH, dat een klacht indiende. Het Duitse ministerie van Verkeer gaat de klachten. BMW ontkent de aantijgingen en spreekt van een complot. “Als een tester bewust en doelgericht vreemde rijstijlen nabootst om negatieve emissies te veroorzaken, dan lijkt dat op een doelgerichte campagne.” In de Verenigde Staten kreeg een sjoemelaar van het eerste uur, VW-topman Oliver Schmidt, een gevangenisstraf van zeven jaar en 400 duizend dollar boete opgelegd voor zijn rol in het schandaal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Dossier jaar in beeld | Ook gij, BMW? | Automotive Online

Dossier jaar in beeld | Ook gij, BMW?

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de praktijk is dat bij 112 kilometer per uur in de vijfde versnelling. En dat is verboden, zegt DUH, dat een klacht indiende. Het Duitse ministerie van Verkeer gaat de klachten. BMW ontkent de aantijgingen en spreekt van een complot. “Als een tester bewust en doelgericht vreemde rijstijlen nabootst om negatieve emissies te veroorzaken, dan lijkt dat op een doelgerichte campagne.” In de Verenigde Staten kreeg een sjoemelaar van het eerste uur, VW-topman Oliver Schmidt, een gevangenisstraf van zeven jaar en 400 duizend dollar boete opgelegd voor zijn rol in het schandaal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.