Actueel | Bovag geeft wisserbladenomzet een zetje

Redactie Redactie
• Laatste update:

De meeste fabrikanten adviseren elke twaalf tot vijftien maanden de ruitenwissers te vervangen. Maar onderzoek in opdracht van Bovag onder 1.026 respondenten toont aan dat slechts 4 procent van de consumenten hun ruitenwissers na een vaste periode vervangen. De overgrote meerderheid (96 procent)vervangt zijn ruitenwissers te laat. Bijna 4 op de 5 automobilisten gaan pas over tot vervanging wanneer strepen op de ruit zichtbaar worden, rare geluiden te horen zijn, het rubber loslaat of wanneer de ruitenwissers bij de apk afgekeurd worden, meldt Bovag.

Van de respondenten zegt 24 procent de ruitenwissers pas na apk-afkeur te laten vervangen. “Dat kan vooral bij nieuwe auto’s voor een verkeersveiligheidsrisico zorgen”, aldus Bovag. “De eerste keuring staat voor diesel- en lpg-auto’s immers pas na drie jaar voor de deur en voor benzineauto’s pas na vier jaar.”

Hoewel de ruitenwissers worden verwaarloosd, bereidt de Nederlandse autobezitter zich op andere vlakken wel goed voor op winterse omstandigheden. Van de respondenten vult 77 procent zelf het ruitensproeierreservoir bij met vloeistof inclusief antivries, 15 procent laat dit door zijn garage doen. En een kleine 60 procent neemt ook maatregelen om te voorkomen dat deurrubbers bevriezen en laat de airconditioning en/of verwarming controleren. Ruim twee derde geeft aan dat ook de accu wordt geïnspecteerd in voorbereiding op de winterperiode. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Actueel | Bovag geeft wisserbladenomzet een zetje | Automotive Online

Actueel | Bovag geeft wisserbladenomzet een zetje

Redactie Redactie
• Laatste update:

De meeste fabrikanten adviseren elke twaalf tot vijftien maanden de ruitenwissers te vervangen. Maar onderzoek in opdracht van Bovag onder 1.026 respondenten toont aan dat slechts 4 procent van de consumenten hun ruitenwissers na een vaste periode vervangen. De overgrote meerderheid (96 procent)vervangt zijn ruitenwissers te laat. Bijna 4 op de 5 automobilisten gaan pas over tot vervanging wanneer strepen op de ruit zichtbaar worden, rare geluiden te horen zijn, het rubber loslaat of wanneer de ruitenwissers bij de apk afgekeurd worden, meldt Bovag.

Van de respondenten zegt 24 procent de ruitenwissers pas na apk-afkeur te laten vervangen. “Dat kan vooral bij nieuwe auto’s voor een verkeersveiligheidsrisico zorgen”, aldus Bovag. “De eerste keuring staat voor diesel- en lpg-auto’s immers pas na drie jaar voor de deur en voor benzineauto’s pas na vier jaar.”

Hoewel de ruitenwissers worden verwaarloosd, bereidt de Nederlandse autobezitter zich op andere vlakken wel goed voor op winterse omstandigheden. Van de respondenten vult 77 procent zelf het ruitensproeierreservoir bij met vloeistof inclusief antivries, 15 procent laat dit door zijn garage doen. En een kleine 60 procent neemt ook maatregelen om te voorkomen dat deurrubbers bevriezen en laat de airconditioning en/of verwarming controleren. Ruim twee derde geeft aan dat ook de accu wordt geïnspecteerd in voorbereiding op de winterperiode. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.