Vijf producten die je niet mag missen op de Rematec

Redactie Redactie
• Laatste update:

1. Partikelfilters reinigen

Nu het verwijderen van dieselpartikelfilters binnenkort weer wordt verboden is het reinigen er van actueler dan ooit. Afhankelijk van automerk en model kunnen de kosten bij vervanging oplopen tot in de duizenden euro’s. Reinigen kan met additieven en als het filter echt verstopt zit door het open te maken. PYM – Turbo Reparatie in Amersfoort heeft hier een innovatieve oplossing voor in de vorm van de DPF-R Diesel Particulate Filter Regenerator. De DPF-R reinigt vervuilde en verstopte roetfilters met heet water onder hoge druk zonder gebruik chemicaliën of reinigingsmiddelen.

2. Gereviseerde EGR-kleppen en turbo’s van Borg Warner

EGR-kleppen en turbo’s krijgen het in een autoleven zwaar te verduren en gaan dan ook vaak stuk. Borg Warner levert deze onderdelen nieuw, maar sinds enige tijd ook gereviseerd. Volgens de onderdelenfabrikant heb je immers niet altijd per se een nieuwe nodig. Borg Warner Aftermarket vervangt bij iedere turbo en EGR-klep de oude kleine en slijtageonderdelen door nieuwe. Strikte controleprocessen en hightech testapparatuur zorgen ervoor dat de gereviseerde onderdelen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen voldoen als nieuwe. Borg Warner geeft dan ook dezelfde garantie op de gebruikte als op de nieuwe componenten. 

3. Snel turbo’s reviseren

Heb je zelf een turborevisiebedrijf, of wil je er een starten? Dan heb je turbo-balanceer en flowequipment nodig om turbo’s te testen, reviseren en controleren. Turbo Armec is een Italiaans bedrijf dat deze machines ontwikkelt en levert. De controles en revisies van turbo’s is een klus die zeer nauw luistert; alles moet kloppen om te voorkomen dat de gereviseerde turbo vroegtijdig de geest geeft. 

De B1RTF Turbo Balancing en Flow Machine heeft een gepatenteerde Turbo Holder. Hierme kunnen turbo’s snel, maar toch met maximale precisie uit elkaar worden gehaald en weer in elkaargezet en de prestaties worden getest. De B1RTF balanceert de turborotor in zijn eigen behuizing en kalibreert tevens de actuator.

4. Compacte dynamo­tester

Het Russische bedrijf Autodiagger levert diagnose equipment voor de revisie van dynamo’s en startmotoren. Volgens de Russen is hun equipment eenvoudig te bedienen, zijn de resultaten goed en is de apparatuur betaalbaar.

De Autodiagger 500 is zo’n voorbeeld. Dankzij een hydraulische riemspanner met de naam Press2go kan de dynamo in 10 seconden worden opgespannen om getest te worden. Alle testprocedures en diagnoses zijn volledig geautomatiseerd. Alle digitale en door de ECU geregelde dynamo’s worden door de Autodiagger ondersteund.

5 producten die je niet mag missen

5. EconX remanu­facturing van Knorr

Knorr-Bremse is fabrikant van remmen, koppelingen en controlesystemen voor commerciële voertuigen. Onlangs introduceerde het bedrijf ‘Truckservices’, een volledige reeks aftermarketproducten en diensten voor onderhoud, reparatie en diagnose aan commerciële voertuigen van alle leeftijden. Om deze voertuigen op de weg te kunnen houden reviseert Knorr zelf onderdelen onder het label EconX. Tijdens Rematec presenteert Knorr onder andere gereviseerde electronica en versnellingsbakcomponenten. EconX SK remklauwen voor trailers bieden volgens Knorr dezelfde prestaties als nieuwe onderdelen. “Daarom zijn de gereviseerde onderdelen een economisch, duurzaam en goed alternatief”, aldus Knorr. Verder introduceert het bedrijf op Rematec de EconX Electronic Clutch Actuator waarmee koppelingen van middelgrote en grote vrachtwagens geactiveerd en gecontroleerd kunnen worden.

Revisiemarkt: 83 miljard euro

Volgens de organisatie van de Rematec bedraagt de markt voor hergebruik en revisie van auto-onderdelen jaarlijks wereldwijd rond de 83 miljard euro. De beurs verwelkomt dit jaar 260 exposanten uit 25 landen in RAI Amsterdam RAI. Dat is 12 procent meer dan tijdens de vorige editie in 2015. De bezoekers zijn afkomstig uit 71 verschillende landen. Bijna 80 procent van de bezoekers zijn volgens Rematec beslissingsbevoegd. De helft van alle exposanten introduceerde twee jaar geleden een nieuw product of nieuwe dienst. 

Volgens Rematec marketingcommunicatiemanager Evelien Feijen stijgt de belangstelling voor hergebruik en revisie van gebruikte auto-onderdelen zowel bij consumenten als de industrie. “De auto-industrie is de afgelopen 75 jaar voorloper geweest in grootschalige procesmatige revisie van bijvoorbeeld motoren en versnellingsbakken.” 

RAI Amsterdam heeft voor de Rematec van 18 tot 20 juni een 12.500 vierkante meter metende hal gereserveerd. Er worden dit jaar ruim 3.600 bezoekers verwacht. 

Bekende automotive aftermarketbedrijven die op Rematec exposeren zijn onder andere Autrans, Borg Warner, C & E Turbochargers, Robert Bosch, Diesel Büchli, Automaterialen Ronald Morien, ZF Friedrichshafen, Pos Service Holland, MRT Engines, Schaeffler Automotive Aftermarket en Ganzeboom Transmissies.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Vijf producten die je niet mag missen op de Rematec | Automotive Online

Vijf producten die je niet mag missen op de Rematec

Redactie Redactie
• Laatste update:

1. Partikelfilters reinigen

Nu het verwijderen van dieselpartikelfilters binnenkort weer wordt verboden is het reinigen er van actueler dan ooit. Afhankelijk van automerk en model kunnen de kosten bij vervanging oplopen tot in de duizenden euro’s. Reinigen kan met additieven en als het filter echt verstopt zit door het open te maken. PYM – Turbo Reparatie in Amersfoort heeft hier een innovatieve oplossing voor in de vorm van de DPF-R Diesel Particulate Filter Regenerator. De DPF-R reinigt vervuilde en verstopte roetfilters met heet water onder hoge druk zonder gebruik chemicaliën of reinigingsmiddelen.

2. Gereviseerde EGR-kleppen en turbo’s van Borg Warner

EGR-kleppen en turbo’s krijgen het in een autoleven zwaar te verduren en gaan dan ook vaak stuk. Borg Warner levert deze onderdelen nieuw, maar sinds enige tijd ook gereviseerd. Volgens de onderdelenfabrikant heb je immers niet altijd per se een nieuwe nodig. Borg Warner Aftermarket vervangt bij iedere turbo en EGR-klep de oude kleine en slijtageonderdelen door nieuwe. Strikte controleprocessen en hightech testapparatuur zorgen ervoor dat de gereviseerde onderdelen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen voldoen als nieuwe. Borg Warner geeft dan ook dezelfde garantie op de gebruikte als op de nieuwe componenten. 

3. Snel turbo’s reviseren

Heb je zelf een turborevisiebedrijf, of wil je er een starten? Dan heb je turbo-balanceer en flowequipment nodig om turbo’s te testen, reviseren en controleren. Turbo Armec is een Italiaans bedrijf dat deze machines ontwikkelt en levert. De controles en revisies van turbo’s is een klus die zeer nauw luistert; alles moet kloppen om te voorkomen dat de gereviseerde turbo vroegtijdig de geest geeft. 

De B1RTF Turbo Balancing en Flow Machine heeft een gepatenteerde Turbo Holder. Hierme kunnen turbo’s snel, maar toch met maximale precisie uit elkaar worden gehaald en weer in elkaargezet en de prestaties worden getest. De B1RTF balanceert de turborotor in zijn eigen behuizing en kalibreert tevens de actuator.

4. Compacte dynamo­tester

Het Russische bedrijf Autodiagger levert diagnose equipment voor de revisie van dynamo’s en startmotoren. Volgens de Russen is hun equipment eenvoudig te bedienen, zijn de resultaten goed en is de apparatuur betaalbaar.

De Autodiagger 500 is zo’n voorbeeld. Dankzij een hydraulische riemspanner met de naam Press2go kan de dynamo in 10 seconden worden opgespannen om getest te worden. Alle testprocedures en diagnoses zijn volledig geautomatiseerd. Alle digitale en door de ECU geregelde dynamo’s worden door de Autodiagger ondersteund.

5 producten die je niet mag missen

5. EconX remanu­facturing van Knorr

Knorr-Bremse is fabrikant van remmen, koppelingen en controlesystemen voor commerciële voertuigen. Onlangs introduceerde het bedrijf ‘Truckservices’, een volledige reeks aftermarketproducten en diensten voor onderhoud, reparatie en diagnose aan commerciële voertuigen van alle leeftijden. Om deze voertuigen op de weg te kunnen houden reviseert Knorr zelf onderdelen onder het label EconX. Tijdens Rematec presenteert Knorr onder andere gereviseerde electronica en versnellingsbakcomponenten. EconX SK remklauwen voor trailers bieden volgens Knorr dezelfde prestaties als nieuwe onderdelen. “Daarom zijn de gereviseerde onderdelen een economisch, duurzaam en goed alternatief”, aldus Knorr. Verder introduceert het bedrijf op Rematec de EconX Electronic Clutch Actuator waarmee koppelingen van middelgrote en grote vrachtwagens geactiveerd en gecontroleerd kunnen worden.

Revisiemarkt: 83 miljard euro

Volgens de organisatie van de Rematec bedraagt de markt voor hergebruik en revisie van auto-onderdelen jaarlijks wereldwijd rond de 83 miljard euro. De beurs verwelkomt dit jaar 260 exposanten uit 25 landen in RAI Amsterdam RAI. Dat is 12 procent meer dan tijdens de vorige editie in 2015. De bezoekers zijn afkomstig uit 71 verschillende landen. Bijna 80 procent van de bezoekers zijn volgens Rematec beslissingsbevoegd. De helft van alle exposanten introduceerde twee jaar geleden een nieuw product of nieuwe dienst. 

Volgens Rematec marketingcommunicatiemanager Evelien Feijen stijgt de belangstelling voor hergebruik en revisie van gebruikte auto-onderdelen zowel bij consumenten als de industrie. “De auto-industrie is de afgelopen 75 jaar voorloper geweest in grootschalige procesmatige revisie van bijvoorbeeld motoren en versnellingsbakken.” 

RAI Amsterdam heeft voor de Rematec van 18 tot 20 juni een 12.500 vierkante meter metende hal gereserveerd. Er worden dit jaar ruim 3.600 bezoekers verwacht. 

Bekende automotive aftermarketbedrijven die op Rematec exposeren zijn onder andere Autrans, Borg Warner, C & E Turbochargers, Robert Bosch, Diesel Büchli, Automaterialen Ronald Morien, ZF Friedrichshafen, Pos Service Holland, MRT Engines, Schaeffler Automotive Aftermarket en Ganzeboom Transmissies.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.