Opschakelen: Rob van der Steen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Je werd deze maand uitgeroepen tot Leermeester van het jaar, wat is je geheim? 

Goed luisteren naar de leerling en vragen stellen. Op die manier krijg je een beeld van zijn karakter en wat zijn motivatie is om monteur te worden. Verder is het belangrijk om altijd rustig te blijven en geduld te hebben. Ik begin met kleine klusjes, als dat goed gaat proberen we het grotere werk. Ik kijk bij iedere stap hoe dat gaat en wat de leerling leuk vindt. Verder laat ik ze altijd even meekijken als ik zelf een bijzondere klus ga doen.

Waarom ben je leermeester geworden?

Tien jaar geleden werd ik hiervoor gevraagd door mijn voormalige werkgever Martin Schilder. Het leek me een mooie uitdaging om mijn kennis te verbreden en ik vond het altijd al leuk om mijn kennis met anderen te delen. Dat doe ik ook met de minder ervaren collega’s hier in de werkplaats. Ik volgde toen de driedaagse cursus voor leermeester en inmiddels ben ik ook Leermaster.

Heb je nog tips voor beginnende monteurs? 

Blijf altijd leren. De ontwikkeling van de techniek gaat heel hard. Alleen al met besturings- en veiligheidssystemen. Als je je kennisniveau niet bijhoudt zal er op den duur geen werk meer voor je zijn omdat je kennis tekort komt om aan de nieuwste auto’s te werken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Opschakelen: Rob van der Steen | Automotive Online

Opschakelen: Rob van der Steen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Je werd deze maand uitgeroepen tot Leermeester van het jaar, wat is je geheim? 

Goed luisteren naar de leerling en vragen stellen. Op die manier krijg je een beeld van zijn karakter en wat zijn motivatie is om monteur te worden. Verder is het belangrijk om altijd rustig te blijven en geduld te hebben. Ik begin met kleine klusjes, als dat goed gaat proberen we het grotere werk. Ik kijk bij iedere stap hoe dat gaat en wat de leerling leuk vindt. Verder laat ik ze altijd even meekijken als ik zelf een bijzondere klus ga doen.

Waarom ben je leermeester geworden?

Tien jaar geleden werd ik hiervoor gevraagd door mijn voormalige werkgever Martin Schilder. Het leek me een mooie uitdaging om mijn kennis te verbreden en ik vond het altijd al leuk om mijn kennis met anderen te delen. Dat doe ik ook met de minder ervaren collega’s hier in de werkplaats. Ik volgde toen de driedaagse cursus voor leermeester en inmiddels ben ik ook Leermaster.

Heb je nog tips voor beginnende monteurs? 

Blijf altijd leren. De ontwikkeling van de techniek gaat heel hard. Alleen al met besturings- en veiligheidssystemen. Als je je kennisniveau niet bijhoudt zal er op den duur geen werk meer voor je zijn omdat je kennis tekort komt om aan de nieuwste auto’s te werken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.