Actueel: Kentekenloket wil half miljoen overschrijvingen

Redactie Redactie

Het aantal deelnemende autobedrijven moet doorgroeien van 500 naar 750 bedrijven. Dat maakte Kentekenloket deze maand bekend tijdens zijn eerste Jaarevent. Om deze groei te realiseren start het concept een marketingoffensief dat vooral gericht is op de online vindbaarheid van de loketten. Zo worden in de online marketingcampagne de particuliere koper en verkoper van advies voorzien over waar ze op moeten letten bij de (ver)koop van een auto. Deze advieschecklist kan worden gedownload door een postcode in te vullen; op de download komt vervolgens een aanbieding van het dichtstbijzijnde Kentekenloket te staan. “Op die manier komt het loket al in een vroeg stadium onder de aandacht van koper en verkoper”, aldus marketingmanager Arjan Huesken.

Tijdens de bijeenkomst werd ook een betaalapp gepresenteerd waarmee particulieren die onderling een auto verkopen de betaling van de auto kunnen regelen. De app Veilig Betalen, die vanaf april actief is, biedt de koper de mogelijkheid om de koopsom via Ideal te betalen via een speciale ‘tussenrekening’ van de Stichting Kenteken-loket. Pas wanneer de daadwerkelijke overdracht van het voertuig en de overschrijving hebben plaatsgevonden, wordt het bedrag door Kentekenloket aan de verkoper overgemaakt.

Klantdata

Tussentijds kunnen koper en verkoper de prijs in overleg nog aanpassen. De app kost tien euro per transactie, waarvan de helft voor het autobedrijf met een Kentekenloket is. De andere helft is voor de Stichting, die via deze app ook klantdata verzamelt om marketing mee te kunnen bedrijven. De belangrijkste winst is volgens Huesken de extra dienstverlening die de loketten hiermee kunnen bieden ten opzichte van de postkantoren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Actueel: Kentekenloket wil half miljoen overschrijvingen | Automotive Online

Actueel: Kentekenloket wil half miljoen overschrijvingen

Redactie Redactie

Het aantal deelnemende autobedrijven moet doorgroeien van 500 naar 750 bedrijven. Dat maakte Kentekenloket deze maand bekend tijdens zijn eerste Jaarevent. Om deze groei te realiseren start het concept een marketingoffensief dat vooral gericht is op de online vindbaarheid van de loketten. Zo worden in de online marketingcampagne de particuliere koper en verkoper van advies voorzien over waar ze op moeten letten bij de (ver)koop van een auto. Deze advieschecklist kan worden gedownload door een postcode in te vullen; op de download komt vervolgens een aanbieding van het dichtstbijzijnde Kentekenloket te staan. “Op die manier komt het loket al in een vroeg stadium onder de aandacht van koper en verkoper”, aldus marketingmanager Arjan Huesken.

Tijdens de bijeenkomst werd ook een betaalapp gepresenteerd waarmee particulieren die onderling een auto verkopen de betaling van de auto kunnen regelen. De app Veilig Betalen, die vanaf april actief is, biedt de koper de mogelijkheid om de koopsom via Ideal te betalen via een speciale ‘tussenrekening’ van de Stichting Kenteken-loket. Pas wanneer de daadwerkelijke overdracht van het voertuig en de overschrijving hebben plaatsgevonden, wordt het bedrag door Kentekenloket aan de verkoper overgemaakt.

Klantdata

Tussentijds kunnen koper en verkoper de prijs in overleg nog aanpassen. De app kost tien euro per transactie, waarvan de helft voor het autobedrijf met een Kentekenloket is. De andere helft is voor de Stichting, die via deze app ook klantdata verzamelt om marketing mee te kunnen bedrijven. De belangrijkste winst is volgens Huesken de extra dienstverlening die de loketten hiermee kunnen bieden ten opzichte van de postkantoren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.