Nieuwe post: Erna Staals

Redactie Redactie
• Laatste update:
> 'Het is niet van belang dat ik vrouw ben.'

Wat gaat u doen bij Autotrack en ­Carsom?

Als directeur ben ik eindverantwoordelijk voor de automotive merken van De Persgroep. Dat zijn nu nog Autotrack en Carsom. Ik motiveer en mobiliseer het team. Ik vind het belangrijk dat we middenin de branche staan om te weten wat er speelt en welke behoeften er zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat het voor consumenten lastig is om online een auto te kopen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij moeten er voor zorgen dat consumenten hun weg kunnen vinden.

Hoe bevalt de nieuwe functie?

Ik ben onlangs begonnen en leer nu vooral mijn collega’s en de organisatie kennen. Het is erg leuk. Ik heb op mijn eerste werkdag ook een nieuw huis gekocht, het was dus een hectische start.

Waar staat het nieuwe huis?

In Haarlem, daar woon ik al jaren. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven, maar ik vind Haarlem heerlijk om te wonen. Het ligt dicht bij het strand. In de zomer ga ik na het werk graag op de racefiets naar het strand om er te eten en uit te waaien. Zo maak ik mijn hoofd leeg.

Wat doet u verder in uw vrije tijd?

Ik hou eigenlijk van sporten: surfen en kitesurfen, maar ook van skiën en hiken. Naast sporten vind ik het ook leuk om culturele dingen te doen, zoals musea en theaters bezoeken. In het weekend zoek ik de balans op tussen het pakken van rust en het ondernemen van activiteiten. In juni 2015 heb ik een sabbatical genomen om te reizen.

Waar bent u naartoe geweest en wat heeft u gedaan?

Ik ben naar Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Botswana en Japan geweest. Het was spannend om er zomaar tussenuit te gaan, maar achteraf was het de juiste keuze. Ik had achttien jaar achter elkaar gewerkt en wilde toen wat van de wereld zien. Ik heb letterlijk onder de sterrenhemel geslapen. Het was een tijd van bezinning en ik leerde nieuwe mensen en culturen kennen.

Welke opleidingsachtergrond heeft u?

Na mijn studie psychologie en sociologie heb ik communicatie en bedrijfskunde gestudeerd. Door mijn kennis van sociale wetenschappen en bedrijfskunde te combineren, heb ik de juiste competenties voor authentiek leiderschap ontwikkeld.

Hoe ervaart u het om als vrouw een leidinggevende functie te hebben binnen de ­autobranche?

Ik ga uit van mijn eigen kracht, het is niet van belang dat ik vrouw ben. Het gaat om de ervaring die je hebt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Nieuwe post: Erna Staals | Automotive Online

Nieuwe post: Erna Staals

Redactie Redactie
• Laatste update:
> 'Het is niet van belang dat ik vrouw ben.'

Wat gaat u doen bij Autotrack en ­Carsom?

Als directeur ben ik eindverantwoordelijk voor de automotive merken van De Persgroep. Dat zijn nu nog Autotrack en Carsom. Ik motiveer en mobiliseer het team. Ik vind het belangrijk dat we middenin de branche staan om te weten wat er speelt en welke behoeften er zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat het voor consumenten lastig is om online een auto te kopen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij moeten er voor zorgen dat consumenten hun weg kunnen vinden.

Hoe bevalt de nieuwe functie?

Ik ben onlangs begonnen en leer nu vooral mijn collega’s en de organisatie kennen. Het is erg leuk. Ik heb op mijn eerste werkdag ook een nieuw huis gekocht, het was dus een hectische start.

Waar staat het nieuwe huis?

In Haarlem, daar woon ik al jaren. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven, maar ik vind Haarlem heerlijk om te wonen. Het ligt dicht bij het strand. In de zomer ga ik na het werk graag op de racefiets naar het strand om er te eten en uit te waaien. Zo maak ik mijn hoofd leeg.

Wat doet u verder in uw vrije tijd?

Ik hou eigenlijk van sporten: surfen en kitesurfen, maar ook van skiën en hiken. Naast sporten vind ik het ook leuk om culturele dingen te doen, zoals musea en theaters bezoeken. In het weekend zoek ik de balans op tussen het pakken van rust en het ondernemen van activiteiten. In juni 2015 heb ik een sabbatical genomen om te reizen.

Waar bent u naartoe geweest en wat heeft u gedaan?

Ik ben naar Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Botswana en Japan geweest. Het was spannend om er zomaar tussenuit te gaan, maar achteraf was het de juiste keuze. Ik had achttien jaar achter elkaar gewerkt en wilde toen wat van de wereld zien. Ik heb letterlijk onder de sterrenhemel geslapen. Het was een tijd van bezinning en ik leerde nieuwe mensen en culturen kennen.

Welke opleidingsachtergrond heeft u?

Na mijn studie psychologie en sociologie heb ik communicatie en bedrijfskunde gestudeerd. Door mijn kennis van sociale wetenschappen en bedrijfskunde te combineren, heb ik de juiste competenties voor authentiek leiderschap ontwikkeld.

Hoe ervaart u het om als vrouw een leidinggevende functie te hebben binnen de ­autobranche?

Ik ga uit van mijn eigen kracht, het is niet van belang dat ik vrouw ben. Het gaat om de ervaring die je hebt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.