Nieuwe post: Betsie Brink

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Het kantoor van Oomt is gevestigd in Houten, dat is best een pittige ­reistijd iedere dag. Hoe gaat u naar het werk?

Ik ga met de auto naar kantoor. Het is nu nog vakantietijd, maar zodra de scholen weer beginnen, sta ik vroeg op. Het is een druk traject, dus straks is het mijn intentie om voor zes uur ’s ochtends in de auto te zitten. Als het verkeer straks weer op full steam is, sta ik anders tussen Harderwijk en Amersfoort vast.

Bij uw vorige baan, als hoofd ­loopbaantraject/evc-centrum bij Fundeon, het kennis- en advies­centrum in de bouw en infra, was u op 1 juli klaar. Hoe heeft u die zes weken vrije tijd ingevuld?

Ik was al heel erg lang niet zo lang vrij geweest. Fundeon hield op te bestaan, zoiets laat je niet van de een op de andere dag los. De eerste twee weken van mijn vakantie rondde ik nog veel dingen af en probeerde ik nog iets te betekenen voor oudcollega’s die nog zonder werk zitten. Na mijn vakantie had ik nog twee weken vrij en ben ik al veel aan het voorbereiden geweest voor deze baan. Een keer naar Houten voor kennismaking, de ict en installatie van de laptop, dat soort dingen.

Maar u bent er ook even tussenuit gegaan. Waar zijn jullie geweest?

Rob en ik zijn gaan kamperen in Zuid-Frankrijk, zo’n negentig kilometer ten noorden van de ruwe Pyreneeën. De kinderen van Rob zijn al volwassen en gaan niet meer mee. Van oudsher kampeer ik graag, maar we wisselen dit vaak af met andersoortige reizen. Soms slapen we ook in een bed & breakfast of een appartement. Deze keer hadden we een tent gehuurd op een camping. We hoefden dus alleen wat koffers mee te nemen en verder was alles al geregeld bij aankomst. Lekker makkelijk.

Hoe zijn jullie daar de dagen ­doorgekomen?

We doen eigenlijk iedere dag waar we zin in hebben. Soms is dat wandelen of het bezoeken van een dorpje. We willen graag dingen zien, maar ook lekker luieren en een boek lezen. We gaan ook regelmatig lekker uit, maar vinden zelf koken en eten bij de tent net zo lekker.

Inmiddels bent u aan het werk en komt het eerste weekend eraan. Hoe ziet een weekend er doorgaans uit?

Ik werk fulltime, dus het weekend is ook bedoeld om te ontspannen. Op zaterdag ontkom ik vaak niet aan huishoudelijke klusjes en boodschappen doen en dergelijke. Maar op zondag ga ik graag uitgebreid de krant lezen en wandelen, terwijl Rob zijn hardlooptraining doet. En de meiden komen vaak last minute eten. Ik hou van koken, dus dan zet ik graag wat lekkers op tafel. Ook pakken we regelmatig een filmpje in het weekend.

Nieuwe post: Betsie Brink | Automotive Online

Nieuwe post: Betsie Brink

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Het kantoor van Oomt is gevestigd in Houten, dat is best een pittige ­reistijd iedere dag. Hoe gaat u naar het werk?

Ik ga met de auto naar kantoor. Het is nu nog vakantietijd, maar zodra de scholen weer beginnen, sta ik vroeg op. Het is een druk traject, dus straks is het mijn intentie om voor zes uur ’s ochtends in de auto te zitten. Als het verkeer straks weer op full steam is, sta ik anders tussen Harderwijk en Amersfoort vast.

Bij uw vorige baan, als hoofd ­loopbaantraject/evc-centrum bij Fundeon, het kennis- en advies­centrum in de bouw en infra, was u op 1 juli klaar. Hoe heeft u die zes weken vrije tijd ingevuld?

Ik was al heel erg lang niet zo lang vrij geweest. Fundeon hield op te bestaan, zoiets laat je niet van de een op de andere dag los. De eerste twee weken van mijn vakantie rondde ik nog veel dingen af en probeerde ik nog iets te betekenen voor oudcollega’s die nog zonder werk zitten. Na mijn vakantie had ik nog twee weken vrij en ben ik al veel aan het voorbereiden geweest voor deze baan. Een keer naar Houten voor kennismaking, de ict en installatie van de laptop, dat soort dingen.

Maar u bent er ook even tussenuit gegaan. Waar zijn jullie geweest?

Rob en ik zijn gaan kamperen in Zuid-Frankrijk, zo’n negentig kilometer ten noorden van de ruwe Pyreneeën. De kinderen van Rob zijn al volwassen en gaan niet meer mee. Van oudsher kampeer ik graag, maar we wisselen dit vaak af met andersoortige reizen. Soms slapen we ook in een bed & breakfast of een appartement. Deze keer hadden we een tent gehuurd op een camping. We hoefden dus alleen wat koffers mee te nemen en verder was alles al geregeld bij aankomst. Lekker makkelijk.

Hoe zijn jullie daar de dagen ­doorgekomen?

We doen eigenlijk iedere dag waar we zin in hebben. Soms is dat wandelen of het bezoeken van een dorpje. We willen graag dingen zien, maar ook lekker luieren en een boek lezen. We gaan ook regelmatig lekker uit, maar vinden zelf koken en eten bij de tent net zo lekker.

Inmiddels bent u aan het werk en komt het eerste weekend eraan. Hoe ziet een weekend er doorgaans uit?

Ik werk fulltime, dus het weekend is ook bedoeld om te ontspannen. Op zaterdag ontkom ik vaak niet aan huishoudelijke klusjes en boodschappen doen en dergelijke. Maar op zondag ga ik graag uitgebreid de krant lezen en wandelen, terwijl Rob zijn hardlooptraining doet. En de meiden komen vaak last minute eten. Ik hou van koken, dus dan zet ik graag wat lekkers op tafel. Ook pakken we regelmatig een filmpje in het weekend.