Boekwinst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ik moet het in Haikou in China doen met een tolk of reageren op body language. Daar kom je een eind mee. Met body language. Het is voor de Chinezen aan tafel een schok of schrik wanneer ik reageer op wat ze zeggen voordat de tolk het vertaalt. “Oh, you speak Chinese?” “No, I am just looking at your face and body”. Dat laatste zeg ik niet. Liever “I just understood what you meant!”

Begrijp dus dat ik in shock was toen mijn smartphone uit mijn zak op straat viel en het glas gebarsten was. Wel apart dat het touchscreen het nog deed. Hoera voor Microsoft Lumia! In Haarlem zit een bedrijf(je) dat er een nieuw ruitje in kan zetten. Klaar terwijl u wacht. Nou ja, als je twee uur de tijd hebt. Ik heb jaren in Haarlem gewerkt. Kamsteeg Volkswagen. Erg veel geleerd. Ook Brinkman zat in Haarlem met Volkswagen. Slagveld, want samen nauwelijks het landelijk gemiddelde. Wel veel heen en weer rijdende potentiële kopers. Wie biedt (het meeste)? Laat ik het wachten besteden aan het oude pand bekijken. Aan de Vondelweg. Maar een paar minuten rijden vanaf de raampjes, jongens. Na een kwartier zoeken gaf ik het op. Veel nieuwe huizen maar niks geen garage meer aan de Vondelweg. Pand verdwenen. Ooit was het slopen van een dealerpand ongetwijfeld kapitaalvernietiging. En het kon ook helemaal niet want het pand was het pensioen. Ook in mijn geval was het pand mijn redding bij de verkoop van mijn Toyota-dealerschap. Beetje goodwill, maar mooie boekwinst op het pand. Je zou maar gehuurd hebben. De tijden lijken veranderd. Er staan veel ex-autopanden leeg. En zijn moeilijk te slijten. Tegengehouden door bestemmingsplannen of een gebrek aan multifunctionaliteit. Maar eigenlijk niks nieuws. Het werkt hetzelfde als op de gewone woningmarkt. Een mooie locatie met een mooi pand behoudt zijn waarde. En: ondanks het door mij omarmde Internet: “rozen verwelken, schepen vergaan, maar de behoefte aan dealerpanden zal altijd bestaan.”

De behoefte aan dealerpanden blijft bestaan.

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Boekwinst | Automotive Online

Boekwinst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ik moet het in Haikou in China doen met een tolk of reageren op body language. Daar kom je een eind mee. Met body language. Het is voor de Chinezen aan tafel een schok of schrik wanneer ik reageer op wat ze zeggen voordat de tolk het vertaalt. “Oh, you speak Chinese?” “No, I am just looking at your face and body”. Dat laatste zeg ik niet. Liever “I just understood what you meant!”

Begrijp dus dat ik in shock was toen mijn smartphone uit mijn zak op straat viel en het glas gebarsten was. Wel apart dat het touchscreen het nog deed. Hoera voor Microsoft Lumia! In Haarlem zit een bedrijf(je) dat er een nieuw ruitje in kan zetten. Klaar terwijl u wacht. Nou ja, als je twee uur de tijd hebt. Ik heb jaren in Haarlem gewerkt. Kamsteeg Volkswagen. Erg veel geleerd. Ook Brinkman zat in Haarlem met Volkswagen. Slagveld, want samen nauwelijks het landelijk gemiddelde. Wel veel heen en weer rijdende potentiële kopers. Wie biedt (het meeste)? Laat ik het wachten besteden aan het oude pand bekijken. Aan de Vondelweg. Maar een paar minuten rijden vanaf de raampjes, jongens. Na een kwartier zoeken gaf ik het op. Veel nieuwe huizen maar niks geen garage meer aan de Vondelweg. Pand verdwenen. Ooit was het slopen van een dealerpand ongetwijfeld kapitaalvernietiging. En het kon ook helemaal niet want het pand was het pensioen. Ook in mijn geval was het pand mijn redding bij de verkoop van mijn Toyota-dealerschap. Beetje goodwill, maar mooie boekwinst op het pand. Je zou maar gehuurd hebben. De tijden lijken veranderd. Er staan veel ex-autopanden leeg. En zijn moeilijk te slijten. Tegengehouden door bestemmingsplannen of een gebrek aan multifunctionaliteit. Maar eigenlijk niks nieuws. Het werkt hetzelfde als op de gewone woningmarkt. Een mooie locatie met een mooi pand behoudt zijn waarde. En: ondanks het door mij omarmde Internet: “rozen verwelken, schepen vergaan, maar de behoefte aan dealerpanden zal altijd bestaan.”

De behoefte aan dealerpanden blijft bestaan.

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.