Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hij woont samen met zijn vrouw en twee zoons van zes en vier jaar oud in Amsterdam.

U heeft eerder Europees georiënteerde functies vervuld, onder andere bij ING Car Lease en Alphabet International, heeft u ook buiten Nederland gewoond?

“Ik heb twee jaar in München gewoond toen ik voor de leasemaatschappij Alphabet International werkte. Het is prettig dat het voor familie en vrienden eenvoudig te bereiken is. Het is een uurtje vliegen, of acht uur autorijden, maar het is zeker niet aan de andere kant van de wereld.”

Hoe was het om daar te wonen?

“Ik ken maar weinig plekken in Europa die zoveel te bieden hebben. Het is een rijke stad. De inwoners werken hard, maar genieten ook goed in hun vrije tijd. Daarnaast ligt de stad op een steenworp afstand van de bergen en Italië, Kroatië en Oostenrijk liggen om de hoek. Ik dacht vroeger altijd dat Oostenrijk in de zomer alleen voor bejaarden is, maar daar ben ik zeker op teruggekomen, wat een prachtig land. Wij gingen dan ook regelmatig een dagje skiën in de winter of wandelen in de zomer.” U woont niet meer aan de voet van de bergen. Skiet u wel nog steeds?

“Jazeker. Als je één keer per jaar op wintersport gaat, weet ik niet of je het nog een echte hobby kunt noemen. Ik kende München eerst alleen maar omdat daar de files begonnen op weg naar de wintersportgebieden.”

Wat is wel echt een hobby?

“Ik zeil zeer fanatiek. Het is van een hobby uitgegroeid tot een ware passie. Toen ik een jaar of dertig was ben ik met een groep vrienden twee weken gaan zeilen op de Middellandse Zee bij Griekenland, daar ben ik echt besmet geraakt met het zeilvirus. Terug in Nederland heb ik een oude houten boot gekocht, vervolgens een soort polyester badkuip en tegenwoordig ligt er een Bavaria in het Markermeer. Zo vaak mogelijk ga ik met vrienden of familie het water op.”

Waardeert de familie deze hobby?

“Absoluut. Mijn vader heeft altijd bij de Holland Amerika Lijn gewerkt, hij heeft daar zelfs mijn moeder leren kennen. Water zit in mijn bloed en mijn zoontjes beginnen ook al zeebenen te krijgen. Die helpen aan boord waar mogelijk: ze leggen knopen, hangen in de touwen en leggen spullen aan boord.”

Dan bent u deze zomer vast naar Sail Amsterdam geweest?

“Dat wilde ik inderdaad niet missen. Met het gezin hebben we één dag tijdens Sail langs de kant boten gekeken. En de zondag heb ik zelf met mijn gezin en mijn ouders gevaren tussen de schepen.”

Hoe blijft u fit als het zeilseizoen voorbij is?

“Het is een van de saaiste dingen die er zijn, maar dan ga ik regelmatig naar de sportschool.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe post | Automotive Online

Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hij woont samen met zijn vrouw en twee zoons van zes en vier jaar oud in Amsterdam.

U heeft eerder Europees georiënteerde functies vervuld, onder andere bij ING Car Lease en Alphabet International, heeft u ook buiten Nederland gewoond?

“Ik heb twee jaar in München gewoond toen ik voor de leasemaatschappij Alphabet International werkte. Het is prettig dat het voor familie en vrienden eenvoudig te bereiken is. Het is een uurtje vliegen, of acht uur autorijden, maar het is zeker niet aan de andere kant van de wereld.”

Hoe was het om daar te wonen?

“Ik ken maar weinig plekken in Europa die zoveel te bieden hebben. Het is een rijke stad. De inwoners werken hard, maar genieten ook goed in hun vrije tijd. Daarnaast ligt de stad op een steenworp afstand van de bergen en Italië, Kroatië en Oostenrijk liggen om de hoek. Ik dacht vroeger altijd dat Oostenrijk in de zomer alleen voor bejaarden is, maar daar ben ik zeker op teruggekomen, wat een prachtig land. Wij gingen dan ook regelmatig een dagje skiën in de winter of wandelen in de zomer.” U woont niet meer aan de voet van de bergen. Skiet u wel nog steeds?

“Jazeker. Als je één keer per jaar op wintersport gaat, weet ik niet of je het nog een echte hobby kunt noemen. Ik kende München eerst alleen maar omdat daar de files begonnen op weg naar de wintersportgebieden.”

Wat is wel echt een hobby?

“Ik zeil zeer fanatiek. Het is van een hobby uitgegroeid tot een ware passie. Toen ik een jaar of dertig was ben ik met een groep vrienden twee weken gaan zeilen op de Middellandse Zee bij Griekenland, daar ben ik echt besmet geraakt met het zeilvirus. Terug in Nederland heb ik een oude houten boot gekocht, vervolgens een soort polyester badkuip en tegenwoordig ligt er een Bavaria in het Markermeer. Zo vaak mogelijk ga ik met vrienden of familie het water op.”

Waardeert de familie deze hobby?

“Absoluut. Mijn vader heeft altijd bij de Holland Amerika Lijn gewerkt, hij heeft daar zelfs mijn moeder leren kennen. Water zit in mijn bloed en mijn zoontjes beginnen ook al zeebenen te krijgen. Die helpen aan boord waar mogelijk: ze leggen knopen, hangen in de touwen en leggen spullen aan boord.”

Dan bent u deze zomer vast naar Sail Amsterdam geweest?

“Dat wilde ik inderdaad niet missen. Met het gezin hebben we één dag tijdens Sail langs de kant boten gekeken. En de zondag heb ik zelf met mijn gezin en mijn ouders gevaren tussen de schepen.”

Hoe blijft u fit als het zeilseizoen voorbij is?

“Het is een van de saaiste dingen die er zijn, maar dan ga ik regelmatig naar de sportschool.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.