Europese voertuig-registraties alternatieve brandstoffen sterk gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Elektrische voertuigen laten met 62,2 procent de sterkste stijging zien. In eenheden komt dat neer op 17.488 in het derde kwartaal 2014 tegenover 28.360 in Q3 2015. Ook het aantal hybrides steeg substantieel, met 34,7 procent, naar 53.183 stuks. Daar staat een vrij sterke daling (-17,1%) van het aantal nieuwe personenauto's op lpg en cng tegenover (46.118 stuks). Spanje toont van de EU-markten de sterkste stijging in alternatief aangedreven voertuigen, met maar liefst 74 procent, gevolgd door Nederland (+55,5%), Frankrijk (+46,1%) en het Verenigd Koninkrijk (+26,4%). De Spaanse groei betreft een mix van alle alternatieve brandstoffen, terwijl de groei in de andere genoemde markten vooral op het conto van elektrische en plug-in hybride auto's komt. Bij de EU+EFTA-landen is Noorwegen onbetwist koploper in het registreren van elektrische auto's, met een totaal van 7.823.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Europese voertuig-registraties alternatieve brandstoffen sterk gestegen | Automotive Online

Europese voertuig-registraties alternatieve brandstoffen sterk gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Elektrische voertuigen laten met 62,2 procent de sterkste stijging zien. In eenheden komt dat neer op 17.488 in het derde kwartaal 2014 tegenover 28.360 in Q3 2015. Ook het aantal hybrides steeg substantieel, met 34,7 procent, naar 53.183 stuks. Daar staat een vrij sterke daling (-17,1%) van het aantal nieuwe personenauto's op lpg en cng tegenover (46.118 stuks). Spanje toont van de EU-markten de sterkste stijging in alternatief aangedreven voertuigen, met maar liefst 74 procent, gevolgd door Nederland (+55,5%), Frankrijk (+46,1%) en het Verenigd Koninkrijk (+26,4%). De Spaanse groei betreft een mix van alle alternatieve brandstoffen, terwijl de groei in de andere genoemde markten vooral op het conto van elektrische en plug-in hybride auto's komt. Bij de EU+EFTA-landen is Noorwegen onbetwist koploper in het registreren van elektrische auto's, met een totaal van 7.823.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.