Voormalig secretaris schaak in strijd met focwa

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Rotterdamse rechter oordeelde op basis van onderzoek van Bureau Berenschot naar het functioneren van Karel Bukholczer dat zijn gedrag als “ontluisterend” kan worden bestempeld. “Bukholczer lijkt volledig zijn eigen gang gegaan te zijn, zonder regels in acht te nemen en zonder deugdelijke documentatie”, zo is te lezen in het vonnis. Ook het feit dat Bukholczer zich voor een nevenfunctie privé liet uitbetalen en dat hij zonder overleg met het bestuur de begroting voor juridische kosten met tonnen heeft laten overschrijden, vindt de rechter niet door de beugel kunnen. Volgens de rechter kan Focwa redelijkerwijs niet worden gevraagd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren. Omdat Bukholczer in het ongelijk is gesteld, is hij veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Focwa meldt op de website te overwegen “hoe zij schadevergoeding zal vorderen”. Ook Bukholczer en zijn advocaat, Léon Peeters, beraden zich op vervolgstappen. Volgens de advocaat heeft de rechter zich gebaseerd op een aantal aannames van Focwa en heeft hij geen behoorlijke bewijsvoering toegestaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Voormalig secretaris schaak in strijd met focwa | Automotive Online

Voormalig secretaris schaak in strijd met focwa

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Rotterdamse rechter oordeelde op basis van onderzoek van Bureau Berenschot naar het functioneren van Karel Bukholczer dat zijn gedrag als “ontluisterend” kan worden bestempeld. “Bukholczer lijkt volledig zijn eigen gang gegaan te zijn, zonder regels in acht te nemen en zonder deugdelijke documentatie”, zo is te lezen in het vonnis. Ook het feit dat Bukholczer zich voor een nevenfunctie privé liet uitbetalen en dat hij zonder overleg met het bestuur de begroting voor juridische kosten met tonnen heeft laten overschrijden, vindt de rechter niet door de beugel kunnen. Volgens de rechter kan Focwa redelijkerwijs niet worden gevraagd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren. Omdat Bukholczer in het ongelijk is gesteld, is hij veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Focwa meldt op de website te overwegen “hoe zij schadevergoeding zal vorderen”. Ook Bukholczer en zijn advocaat, Léon Peeters, beraden zich op vervolgstappen. Volgens de advocaat heeft de rechter zich gebaseerd op een aantal aannames van Focwa en heeft hij geen behoorlijke bewijsvoering toegestaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.