Dalende trend autodiefstal zet door

Redactie Redactie
• Laatste update:

De daling is vooral zichtbaar bij auto's jonger dan drie jaar oud, waarvan er vifjtien procent minder onvrijwillig van eigenaar verwisselden. Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (www.stavc.nl) is het diefstalrisico onevenwichtig over de verschillende leeftijdscategorieën verdeeld. Tegenover de daling van de voertuigcriminaliteit bij jonge auto's staat namelijk een stijging van achttien procent bij auto's van vier tot en met zes jaar oud. Auto's ouder dan zes jaar zijn juist weer minder in trek bij het dievengilde. Titus Visser, directeur van AVc, noemt het verheugend dat vooral de jongste voertuigen veel minder worden gestolen. “Veel autofabrikanten hebben er hard aan gewerkt om de beveiliging van auto's tegen diefstal te verbeteren. Dat is niet voor niets geweest.”

Opsporingsbureaus

AVc richt zich samen met politie en verzekeraars op verdere preventieve maatregelen en op de opsporing van gestolen voertuigen. Visser: “Wij adviseren om vaker extra gecertificeerde startonderbrekers en alarmsystemen in te laten bouwen en we zijn bezig met het opzetten van een proef waarmee particuliere opsporingsbureaus samen met de politie gestolen auto's traceert.” Ook in de andere voertuigcategorieën was in het eerste halfjaar sprake van flinke diefstaldalingen. Zo werden er 248 minder bestelbusjes gestolen, halveerde de diefstal van vrachtwagens tot 49 eenheden en liep het aantal gestolen aanhangwagens terug van 625 tot 462.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Dalende trend autodiefstal zet door | Automotive Online

Dalende trend autodiefstal zet door

Redactie Redactie
• Laatste update:

De daling is vooral zichtbaar bij auto's jonger dan drie jaar oud, waarvan er vifjtien procent minder onvrijwillig van eigenaar verwisselden. Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (www.stavc.nl) is het diefstalrisico onevenwichtig over de verschillende leeftijdscategorieën verdeeld. Tegenover de daling van de voertuigcriminaliteit bij jonge auto's staat namelijk een stijging van achttien procent bij auto's van vier tot en met zes jaar oud. Auto's ouder dan zes jaar zijn juist weer minder in trek bij het dievengilde. Titus Visser, directeur van AVc, noemt het verheugend dat vooral de jongste voertuigen veel minder worden gestolen. “Veel autofabrikanten hebben er hard aan gewerkt om de beveiliging van auto's tegen diefstal te verbeteren. Dat is niet voor niets geweest.”

Opsporingsbureaus

AVc richt zich samen met politie en verzekeraars op verdere preventieve maatregelen en op de opsporing van gestolen voertuigen. Visser: “Wij adviseren om vaker extra gecertificeerde startonderbrekers en alarmsystemen in te laten bouwen en we zijn bezig met het opzetten van een proef waarmee particuliere opsporingsbureaus samen met de politie gestolen auto's traceert.” Ook in de andere voertuigcategorieën was in het eerste halfjaar sprake van flinke diefstaldalingen. Zo werden er 248 minder bestelbusjes gestolen, halveerde de diefstal van vrachtwagens tot 49 eenheden en liep het aantal gestolen aanhangwagens terug van 625 tot 462.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.