Dagboek wouter van embden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van Embden heeft daarnaast een ict-bedrijf: Corporate IP.

ZATERDAG

Het is vandaag anders wakker worden dan doorgaans, het is de tweede dag van het vrijgezellenweekend van een vriend. 's Ochtends buggyrijden door het bos, heerlijk! 's Middags paintballen, voor mij de eerste keer, was erg leuk, al komen de balletjes harder aan dan verwacht.

ZONDAG

Uitgenodigd door Youngtimer Event om te spreken met liefhebbers van Youngtimers en om de fiscale voordelen toe te lichten, die dankzij onze actie in 2009 behouden bleven. Dus met de onlangs aangeschafte BMW X5 (2000) op weg naar Boxtel. Bijzonder leuk om onder de liefhebbers te zijn en geïnterviewd te worden door Jort Kelder, autoliefhebber in hart en nieren.

‘Hopelijk antwoordt Wiebes deze keer wel op tijd.’

MAANDAG

Vandaag wederom verder onderzoek doen naar de brief die Wiebes onlangs stuurde naar de Kamer over de opbrengsten van de oldtimermaatregel. De brief roept meer vragen op dan antwoorden. Daarom contact opgenomen met de Bovag voor aanvullende gegevens, dezelfde dag nog mailt de Bovag de cijfers door.

DINSDAG

Gesproken met het FD, zij doen onderzoek naar de oldtimerkwestie. Het ziet ernaar uit dat ze binnenkortweer met nieuws komen over de door de overheid voorspelde opbrengsten.

WOENSDAG

Vandaag contact gehad met de RDW. Het blijkt dat ons informatieverzoek naar gedragseffecten onder (ex-)oldtimereigenaars uitgevoerd kan worden. Goed nieuws voor onze actie, want eindelijk krijgen we dan onafhankelijke gegevens met de werkelijke gedragseffecten.

DONDERDAG

Naast de activiteiten voor Stichting Autobelangen heb ik een ict-bedrijf, vandaag een afspraak met de accountant. De zaken staan er goed voor. Binnenkort stappen we over op online boekhouden, handig, dan kunnen wij voortaan online in alle facturen en openstaande debiteuren. Snel door naar kantoor om de laatste hand te leggen aan de WOB-verzoeken inzake de brief van Wiebes over de opbrengsten van de oldtimermaatregel. Hopelijk krijgen wij deze keer wel antwoord binnen de wettelijke termijn van vier weken.

VRIJDAG

Vandaag komt de fotograaf langs voor het beeldmateriaal bij mijn dagboek. Hij komt aan in een Honda Civic Hybrid. We hebben gesproken over de verschillende interessante regelingen voor auto's van de zaak. Zelf rijd ik in een Mitsubishi Outlander phev uit 2013, die valt onder het 0 procent bijtellingregime. De auto rijdt lekker, maar er is een aantal zaken mis mee die Mitsubishi maar niet kan oplossen. Blijkbaar zijn zij niet ingesteld op het grote aantal leveringen in Nederland. De voordelen voor de auto zijn een voorbeeld van doorgeslagen fiscaal beleid. Wellicht een nieuw project waar ik mijn tanden in kan zetten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Dagboek wouter van embden | Automotive Online

Dagboek wouter van embden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van Embden heeft daarnaast een ict-bedrijf: Corporate IP.

ZATERDAG

Het is vandaag anders wakker worden dan doorgaans, het is de tweede dag van het vrijgezellenweekend van een vriend. 's Ochtends buggyrijden door het bos, heerlijk! 's Middags paintballen, voor mij de eerste keer, was erg leuk, al komen de balletjes harder aan dan verwacht.

ZONDAG

Uitgenodigd door Youngtimer Event om te spreken met liefhebbers van Youngtimers en om de fiscale voordelen toe te lichten, die dankzij onze actie in 2009 behouden bleven. Dus met de onlangs aangeschafte BMW X5 (2000) op weg naar Boxtel. Bijzonder leuk om onder de liefhebbers te zijn en geïnterviewd te worden door Jort Kelder, autoliefhebber in hart en nieren.

‘Hopelijk antwoordt Wiebes deze keer wel op tijd.’

MAANDAG

Vandaag wederom verder onderzoek doen naar de brief die Wiebes onlangs stuurde naar de Kamer over de opbrengsten van de oldtimermaatregel. De brief roept meer vragen op dan antwoorden. Daarom contact opgenomen met de Bovag voor aanvullende gegevens, dezelfde dag nog mailt de Bovag de cijfers door.

DINSDAG

Gesproken met het FD, zij doen onderzoek naar de oldtimerkwestie. Het ziet ernaar uit dat ze binnenkortweer met nieuws komen over de door de overheid voorspelde opbrengsten.

WOENSDAG

Vandaag contact gehad met de RDW. Het blijkt dat ons informatieverzoek naar gedragseffecten onder (ex-)oldtimereigenaars uitgevoerd kan worden. Goed nieuws voor onze actie, want eindelijk krijgen we dan onafhankelijke gegevens met de werkelijke gedragseffecten.

DONDERDAG

Naast de activiteiten voor Stichting Autobelangen heb ik een ict-bedrijf, vandaag een afspraak met de accountant. De zaken staan er goed voor. Binnenkort stappen we over op online boekhouden, handig, dan kunnen wij voortaan online in alle facturen en openstaande debiteuren. Snel door naar kantoor om de laatste hand te leggen aan de WOB-verzoeken inzake de brief van Wiebes over de opbrengsten van de oldtimermaatregel. Hopelijk krijgen wij deze keer wel antwoord binnen de wettelijke termijn van vier weken.

VRIJDAG

Vandaag komt de fotograaf langs voor het beeldmateriaal bij mijn dagboek. Hij komt aan in een Honda Civic Hybrid. We hebben gesproken over de verschillende interessante regelingen voor auto's van de zaak. Zelf rijd ik in een Mitsubishi Outlander phev uit 2013, die valt onder het 0 procent bijtellingregime. De auto rijdt lekker, maar er is een aantal zaken mis mee die Mitsubishi maar niet kan oplossen. Blijkbaar zijn zij niet ingesteld op het grote aantal leveringen in Nederland. De voordelen voor de auto zijn een voorbeeld van doorgeslagen fiscaal beleid. Wellicht een nieuw project waar ik mijn tanden in kan zetten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.