Part-one bundelt kracht in gecombineerde logistiek

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onlangs startte Part-One in de regio Roosendaal het project ‘gecombineerde logistiek’, waarbij twaalf dealers van verschillende merken (ook niet-Part-Onemerken) de logistiek in deze regio naar hun schadebedrijven en merkonafhankelijke garagisten verzorgen. Via Part-One, een initiatief van afdeling Auto's van RAI Vereniging, ondersteund door verschillende importeurs in Nederland, kunnen garagebedrijven op eenvoudige wijze, 24/7, online originele onderdelen opzoeken en bestellen. De lokale merkdealer zorgt daarbij voor de distributie en snelle service, en vervult dus in feite de rol van grossier.

Uitrol

Om de efficiency en snelheid van het systeem nog verder te verbeteren heeft Part-One, in navolging van een succesvolle pilot in de regio Waalwijk met 16 merkdealers besloten het initiatief voor gecombineerde logistiek verder over Nederland uit te rollen.“In Roosendaal hebben inmiddels zeven merkdealers en vijf niet Part-One merken hun logistieke krachten gebundeld”, vertelt Bob Smit van Part-One. Het is de bedoeling dat dit over niet al te lange termijn ook in de regio's Arnhem en Utrecht gaat gebeuren.” Een en ander moet volgens Smit leiden tot een grotere efficiency en een hogere bezorgsnelheid. “Dit bereiken we doordat er één auto in het gebied naar het merkonafhankelijke bedrijf rijdt, die in een keer voor alle merken de bestelde onderdelen bezorgt. Dat gebeurt twee keer per dag, waarbij de bezorging gratis is.”

1.300 gebruikers

Part-One, dat eind 2009 is opgericht, wil uitgroeien tot een onderdelenplatform voor merkimporteurs, merkdealers, onafhankelijke garagisten, schadeherstelbedrijven, fleetowners en betrokken belangenverenigingen. Inmiddels heeft Part-One meer dan 1.300 gebruikers. Meer info over Part-One op www.partone.nl of info@partone.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Part-one bundelt kracht in gecombineerde logistiek | Automotive Online

Part-one bundelt kracht in gecombineerde logistiek

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onlangs startte Part-One in de regio Roosendaal het project ‘gecombineerde logistiek’, waarbij twaalf dealers van verschillende merken (ook niet-Part-Onemerken) de logistiek in deze regio naar hun schadebedrijven en merkonafhankelijke garagisten verzorgen. Via Part-One, een initiatief van afdeling Auto's van RAI Vereniging, ondersteund door verschillende importeurs in Nederland, kunnen garagebedrijven op eenvoudige wijze, 24/7, online originele onderdelen opzoeken en bestellen. De lokale merkdealer zorgt daarbij voor de distributie en snelle service, en vervult dus in feite de rol van grossier.

Uitrol

Om de efficiency en snelheid van het systeem nog verder te verbeteren heeft Part-One, in navolging van een succesvolle pilot in de regio Waalwijk met 16 merkdealers besloten het initiatief voor gecombineerde logistiek verder over Nederland uit te rollen.“In Roosendaal hebben inmiddels zeven merkdealers en vijf niet Part-One merken hun logistieke krachten gebundeld”, vertelt Bob Smit van Part-One. Het is de bedoeling dat dit over niet al te lange termijn ook in de regio's Arnhem en Utrecht gaat gebeuren.” Een en ander moet volgens Smit leiden tot een grotere efficiency en een hogere bezorgsnelheid. “Dit bereiken we doordat er één auto in het gebied naar het merkonafhankelijke bedrijf rijdt, die in een keer voor alle merken de bestelde onderdelen bezorgt. Dat gebeurt twee keer per dag, waarbij de bezorging gratis is.”

1.300 gebruikers

Part-One, dat eind 2009 is opgericht, wil uitgroeien tot een onderdelenplatform voor merkimporteurs, merkdealers, onafhankelijke garagisten, schadeherstelbedrijven, fleetowners en betrokken belangenverenigingen. Inmiddels heeft Part-One meer dan 1.300 gebruikers. Meer info over Part-One op www.partone.nl of info@partone.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.