Hyundai schudt dealernetwerk op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autobedrijf Galema voegde begin januari het Hyundai-dealerschap toe aan zijn vestiging in Leeuwarden. Het bedrijf voerde daar al het merk Toyota. Dat bevestigt dga Bote Galema aan Automotive. Galema nam het Hyundai-dealerschap over van Engelsma&Wijnia, dat eind vorig jaar failliet ging. Galema richt aparte showrooms en servicedesks in voor Toyota en Hyundai, en stelt een nieuw salesteam aan voor Hyundai. De aftersales van de twee merken wordt wel samengevoegd. Ook een andere Hyundai-dealer, Siton Autogroep, ging onlangs failliet. Daarvoor is nog geen nieuwe dealer aangesteld.

Bochane

Hyundai Wittenberg gaat vanuit zijn dealervestiging in De Meern ook Utrecht en Zeist bedienen. Het bedrijf neemt de rayons over van Bochane dat stopt met zijn Hyundai-activiteiten in deze plaatsen. Vorig jaar nam PGA-dochter Wittenberg het rayon van Jongerius al over. Wittenberg heeft ook Hyundaidealerschappen in Amersfoort, Harderwijk en Hilversum. Bochane richt de voormalige Hyundai-panden in als occasioncenters (in Utrecht heeft het bedrijf een Athlon Service Center).

In Emmen kan autobedrijf Hoge zich volledig op de verkoop van Hyundai gaan richten nu de verkoopactiviteiten van het merk Seat zijn overgenomen door Broekhuis in Assen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Hyundai schudt dealernetwerk op | Automotive Online

Hyundai schudt dealernetwerk op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autobedrijf Galema voegde begin januari het Hyundai-dealerschap toe aan zijn vestiging in Leeuwarden. Het bedrijf voerde daar al het merk Toyota. Dat bevestigt dga Bote Galema aan Automotive. Galema nam het Hyundai-dealerschap over van Engelsma&Wijnia, dat eind vorig jaar failliet ging. Galema richt aparte showrooms en servicedesks in voor Toyota en Hyundai, en stelt een nieuw salesteam aan voor Hyundai. De aftersales van de twee merken wordt wel samengevoegd. Ook een andere Hyundai-dealer, Siton Autogroep, ging onlangs failliet. Daarvoor is nog geen nieuwe dealer aangesteld.

Bochane

Hyundai Wittenberg gaat vanuit zijn dealervestiging in De Meern ook Utrecht en Zeist bedienen. Het bedrijf neemt de rayons over van Bochane dat stopt met zijn Hyundai-activiteiten in deze plaatsen. Vorig jaar nam PGA-dochter Wittenberg het rayon van Jongerius al over. Wittenberg heeft ook Hyundaidealerschappen in Amersfoort, Harderwijk en Hilversum. Bochane richt de voormalige Hyundai-panden in als occasioncenters (in Utrecht heeft het bedrijf een Athlon Service Center).

In Emmen kan autobedrijf Hoge zich volledig op de verkoop van Hyundai gaan richten nu de verkoopactiviteiten van het merk Seat zijn overgenomen door Broekhuis in Assen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.