Hof fluit gaspedaal terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Occasionportal Gaspedaal mag niet langer zonder toestemming de advertenties van andere sites doorplaatsen. Dat heeft het Gerechtshof in Den Haag 7 mei bepaald in een zaak die occasionportal Autotrack voerde tegen Gaspedaal. Het hof neemt daarmee de tussenuitspraak van het Europese Hof over. Ook is Gaspedaal veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van circa 200 duizend euro.

Gaspedaal stopte vooruitlopend op de verwachte uitspraak al met het plaatsen van de advertenties van Autotrack, Autotrader en Autoscout24. Maar het bedrijf zet de activiteiten verder ongewijzigd voort.

De zaak werd zeven jaar geleden gestart door Sander van den Hout, directeur Automotive en Technology bij Autotrackmoederbedrijf De Persgroep. Bij Autotrack beraden ze zich nog op vervolgstappen. “Wij hebben schade geleden, dus overwegen we een schadeclaim.”

Bij Gaspedaal zagen ze de uitspraak aankomen, dus van een grote verrassing is geen sprake. “Na de tussenuitspraak wisten we dat dit een logisch gevolg zou zijn”, aldus Niels Visser, manager Gaspedaal. Hij snapt niet dat Autotrack deze stap heeft willen nemen. “Dan kijk ik puur naar de traffic die wij leverden aan de grote portals. Ze lopen nu veel consumentenbezoeken mis.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hof fluit gaspedaal terug | Automotive Online

Hof fluit gaspedaal terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Occasionportal Gaspedaal mag niet langer zonder toestemming de advertenties van andere sites doorplaatsen. Dat heeft het Gerechtshof in Den Haag 7 mei bepaald in een zaak die occasionportal Autotrack voerde tegen Gaspedaal. Het hof neemt daarmee de tussenuitspraak van het Europese Hof over. Ook is Gaspedaal veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van circa 200 duizend euro.

Gaspedaal stopte vooruitlopend op de verwachte uitspraak al met het plaatsen van de advertenties van Autotrack, Autotrader en Autoscout24. Maar het bedrijf zet de activiteiten verder ongewijzigd voort.

De zaak werd zeven jaar geleden gestart door Sander van den Hout, directeur Automotive en Technology bij Autotrackmoederbedrijf De Persgroep. Bij Autotrack beraden ze zich nog op vervolgstappen. “Wij hebben schade geleden, dus overwegen we een schadeclaim.”

Bij Gaspedaal zagen ze de uitspraak aankomen, dus van een grote verrassing is geen sprake. “Na de tussenuitspraak wisten we dat dit een logisch gevolg zou zijn”, aldus Niels Visser, manager Gaspedaal. Hij snapt niet dat Autotrack deze stap heeft willen nemen. “Dan kijk ik puur naar de traffic die wij leverden aan de grote portals. Ze lopen nu veel consumentenbezoeken mis.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.