Toewijding

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hij veegt het zand van de tegels. De tegels moeten schoon. Hij leunt niet op zijn bezem. Hij draait geen sjekkie. Hij veegt. Hij heeft een baan. Hij groet vriendelijk en hij veegt. En deze andere rijdt de taxi. Van 4 tot 4. Dus 12 uur achter elkaar. Best lang. Zeker met Ramadan. Dan zitten ze echt te knikkebollen onder het rijden. Maar ze hebben werk. Camry met 1 miljoen+ kilometer op de teller. Wil een Toyota dealer BD toch wel graag zien. Gewoon benzine á 37 cent, gewoon automaat. “We doen de remblokken zelf. Bij Al Futtain zijn ze 2x zo duur.” Een bankman van de local Mashreq bank. Ook uit India. In een strak pak. Doing business. “At your service!” Dubai: Guinness book of records voor het grootste vuurwerk of zo. Het was echt bijzonder. Geldverspilling? Ach, wat is er verspild aan het behandelen van idioten met ontplofte ogen en handen in ons eigen vuurwerklandje. Wat kost dat een berg zinloos geld! Ik ken een land waar mensen naartoe komen om te werken, waar ze meer verworven plichten hebben dan verworven rechten, waar je kunt vertrekken als je geen werk hebt. En ik ken ook een land waar je vooral veel verworven rechten hebt, waar je lekker zachte vangnetten hebt als je niet werkt en waar, het lijkt wel, hooligans en tuig steeds meer de dienst uitmaken. Het eerste land loopt over van de toewijding. Het tweede land is mijn land. Het is weer even wennen. En wat een rotweer! Maar daar is mijn redding. Daar is Menno. Beheert mijn testservers. En kijk, hij staat 's nachts voor me klaar. En in het weekend. Hij vindt dat het hoort. En daar is nog een redding. Mijn Toyotadealer! Om 10 voor 8 breng ik de Verso van mijn vrouw. En Freek staat er al. Freek is een van de broers die eigenaar zijn. Freek komt niet pas om 9 uur. Freek wil erbij zijn. Net als zijn broer Kees. Hebben ze geleerd van pa van Haasteren. Ook dat nog. One-Point dealer. Niet het juiste businessmodel volgens de ‘schaalvergroters’. Wonnen pas zelfs de Leiderdorpse ondernemersprijs. Ja, als je op deze schaal excelleert, wordt je natuurlijk geen Automotive Manager van het Jaar. Dan moet je vooral groot zijn. Maar ik zie de kids van Freek en Kees op hockey. Bij Freek en Kees klopt het wel. En al jaren.

Mijn land heeft ook toegewijde mensen.

Gelukkig. Pfffff. Mijn land heeft ook toegewijde mensen.

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Toewijding | Automotive Online

Toewijding

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hij veegt het zand van de tegels. De tegels moeten schoon. Hij leunt niet op zijn bezem. Hij draait geen sjekkie. Hij veegt. Hij heeft een baan. Hij groet vriendelijk en hij veegt. En deze andere rijdt de taxi. Van 4 tot 4. Dus 12 uur achter elkaar. Best lang. Zeker met Ramadan. Dan zitten ze echt te knikkebollen onder het rijden. Maar ze hebben werk. Camry met 1 miljoen+ kilometer op de teller. Wil een Toyota dealer BD toch wel graag zien. Gewoon benzine á 37 cent, gewoon automaat. “We doen de remblokken zelf. Bij Al Futtain zijn ze 2x zo duur.” Een bankman van de local Mashreq bank. Ook uit India. In een strak pak. Doing business. “At your service!” Dubai: Guinness book of records voor het grootste vuurwerk of zo. Het was echt bijzonder. Geldverspilling? Ach, wat is er verspild aan het behandelen van idioten met ontplofte ogen en handen in ons eigen vuurwerklandje. Wat kost dat een berg zinloos geld! Ik ken een land waar mensen naartoe komen om te werken, waar ze meer verworven plichten hebben dan verworven rechten, waar je kunt vertrekken als je geen werk hebt. En ik ken ook een land waar je vooral veel verworven rechten hebt, waar je lekker zachte vangnetten hebt als je niet werkt en waar, het lijkt wel, hooligans en tuig steeds meer de dienst uitmaken. Het eerste land loopt over van de toewijding. Het tweede land is mijn land. Het is weer even wennen. En wat een rotweer! Maar daar is mijn redding. Daar is Menno. Beheert mijn testservers. En kijk, hij staat 's nachts voor me klaar. En in het weekend. Hij vindt dat het hoort. En daar is nog een redding. Mijn Toyotadealer! Om 10 voor 8 breng ik de Verso van mijn vrouw. En Freek staat er al. Freek is een van de broers die eigenaar zijn. Freek komt niet pas om 9 uur. Freek wil erbij zijn. Net als zijn broer Kees. Hebben ze geleerd van pa van Haasteren. Ook dat nog. One-Point dealer. Niet het juiste businessmodel volgens de ‘schaalvergroters’. Wonnen pas zelfs de Leiderdorpse ondernemersprijs. Ja, als je op deze schaal excelleert, wordt je natuurlijk geen Automotive Manager van het Jaar. Dan moet je vooral groot zijn. Maar ik zie de kids van Freek en Kees op hockey. Bij Freek en Kees klopt het wel. En al jaren.

Mijn land heeft ook toegewijde mensen.

Gelukkig. Pfffff. Mijn land heeft ook toegewijde mensen.

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.