`Laborant` Henk Geerts verdubbelt schadecapaciteit

`technisch kan ik niks, maar mijn mensen kunnen toveren`

Leonard van den Berg Leonard van den Berg
• Laatste update:

Als vijftienjarige hield Henk Geerts uit Westerbork van rekenen, wiskunde en scheikunde. Eigenlijk wilde hij laborant worden. Na de middelbare laborantenopleiding bleek het echter lastig een baan te vinden. Tijdelijk ging hij aan de slag bij een tankstation met een onderdelenshop van de lokale VW-dealer uit Beilen. Het bleek de stap van zijn leven.

In de jaren die volgden, doorliep Geerts als werknemer alle niveaus van het bedrijf. Hij ging naar het magazijn, werd chef, schoof door naar de receptie en werd steeds meer een ‘klantenman’. Voor dealerschappen van VW/Audi en Peugeot in de regio werd hij aftersalesmanager, tot hij in 2008 van de Century Auto Groep vertrok naar CAS Automaterialen en Autoschade in Coevorden, als directeur.

Twee linkerhanden

“Die overstap, daar heb ik nog geen dag, geen uur spijt van gehad”, zegt hij. “Omgaan met klanten, mensen blij maken. Dat maakt mij ook blij. Technisch kan ik zelf niks, heb ik twee linkerhanden.

Je wilt echt niet dat ik met schuurpapier aan je auto ga zitten. Maar ik heb hier mensen werken die ik over hun vak niets hoef te vertellen. Die kunnen toveren. Laat mij dan maar lekker omgaan met klanten en de organisatie en commercie aansturen.”

Nog mooier werd het voor Geerts toen hij in 2012 mede-eigenaar kon worden van CAS, samen met de twee overgebleven dealers die dat bedrijf 41 jaar geleden begonnen. Hij is voor eenderde eigenaar maar runt het grossiersbedrijf en de schadeherstelvestigingen in Coevorden en Emmen (sinds 2012) volledig zelfstandig.

Een bescheiden overname

CAS nam recentelijk plaatsgenoot GEA over. “Een echte overname is het eigenlijk niet”, vertelt Geerts. “GEA stond met de rug tegen de muur: ze moesten óf flink investeren in nieuwbouw, of stoppen.” Het werd dat laatste: “We hebben alle negen man personeel en wat gereedschap overgenomen. Plus het werk: GEA heeft hier in de regio al ruim 25 jaar een goede naam.” Voor beide partijen een goede deal, vindt Geerts. “Voor ons omdat we er flink wat werk én de juiste mensen bij hebben. We zijn met nauwelijks extra investeringen gegroeid van zeven naar veertien schadeherstellers. En GEA kan daarmee de BV ontmantelen zonder dure en slepende procedures rond het personeel.”

De samenvoeging geeft Geerts weer wat meer lucht en marge, na een zakelijk magere periode. Hij voelt zich in de sector als een vis in het water. En de laborant die hij ooit wilde worden, is daar ergens nog iets van terug te vinden? “Nergens”, lacht hij, “nog niet eens bij het lak mengen! Maar ik houd nog altijd wel van cijfers. Dus ook die kant van de zaak houd ik altijd goed in de gaten.”

CAS-GEA in ’t kort

Het 41 jaar geleden opgerichte CAS haalde recent het nieuws door de overname van de Emmense concullega en plaatsgenoot GEA (opgericht in 1988), net als CAS aangesloten bij A.A.S. Autoschade. Er werken veertien schadeherstellers bij het bedrijf, dat alle activiteiten gecentreerd heeft in de 1.500 m2 grote schadeherstelwerkplaats in Emmen.

`technisch kan ik niks, maar mijn mensen kunnen toveren` | Automotive Online
`Laborant` Henk Geerts verdubbelt schadecapaciteit

`technisch kan ik niks, maar mijn mensen kunnen toveren`

Leonard van den Berg Leonard van den Berg
• Laatste update:

Als vijftienjarige hield Henk Geerts uit Westerbork van rekenen, wiskunde en scheikunde. Eigenlijk wilde hij laborant worden. Na de middelbare laborantenopleiding bleek het echter lastig een baan te vinden. Tijdelijk ging hij aan de slag bij een tankstation met een onderdelenshop van de lokale VW-dealer uit Beilen. Het bleek de stap van zijn leven.

In de jaren die volgden, doorliep Geerts als werknemer alle niveaus van het bedrijf. Hij ging naar het magazijn, werd chef, schoof door naar de receptie en werd steeds meer een ‘klantenman’. Voor dealerschappen van VW/Audi en Peugeot in de regio werd hij aftersalesmanager, tot hij in 2008 van de Century Auto Groep vertrok naar CAS Automaterialen en Autoschade in Coevorden, als directeur.

Twee linkerhanden

“Die overstap, daar heb ik nog geen dag, geen uur spijt van gehad”, zegt hij. “Omgaan met klanten, mensen blij maken. Dat maakt mij ook blij. Technisch kan ik zelf niks, heb ik twee linkerhanden.

Je wilt echt niet dat ik met schuurpapier aan je auto ga zitten. Maar ik heb hier mensen werken die ik over hun vak niets hoef te vertellen. Die kunnen toveren. Laat mij dan maar lekker omgaan met klanten en de organisatie en commercie aansturen.”

Nog mooier werd het voor Geerts toen hij in 2012 mede-eigenaar kon worden van CAS, samen met de twee overgebleven dealers die dat bedrijf 41 jaar geleden begonnen. Hij is voor eenderde eigenaar maar runt het grossiersbedrijf en de schadeherstelvestigingen in Coevorden en Emmen (sinds 2012) volledig zelfstandig.

Een bescheiden overname

CAS nam recentelijk plaatsgenoot GEA over. “Een echte overname is het eigenlijk niet”, vertelt Geerts. “GEA stond met de rug tegen de muur: ze moesten óf flink investeren in nieuwbouw, of stoppen.” Het werd dat laatste: “We hebben alle negen man personeel en wat gereedschap overgenomen. Plus het werk: GEA heeft hier in de regio al ruim 25 jaar een goede naam.” Voor beide partijen een goede deal, vindt Geerts. “Voor ons omdat we er flink wat werk én de juiste mensen bij hebben. We zijn met nauwelijks extra investeringen gegroeid van zeven naar veertien schadeherstellers. En GEA kan daarmee de BV ontmantelen zonder dure en slepende procedures rond het personeel.”

De samenvoeging geeft Geerts weer wat meer lucht en marge, na een zakelijk magere periode. Hij voelt zich in de sector als een vis in het water. En de laborant die hij ooit wilde worden, is daar ergens nog iets van terug te vinden? “Nergens”, lacht hij, “nog niet eens bij het lak mengen! Maar ik houd nog altijd wel van cijfers. Dus ook die kant van de zaak houd ik altijd goed in de gaten.”

CAS-GEA in ’t kort

Het 41 jaar geleden opgerichte CAS haalde recent het nieuws door de overname van de Emmense concullega en plaatsgenoot GEA (opgericht in 1988), net als CAS aangesloten bij A.A.S. Autoschade. Er werken veertien schadeherstellers bij het bedrijf, dat alle activiteiten gecentreerd heeft in de 1.500 m2 grote schadeherstelwerkplaats in Emmen.