Meer elektrische kilometers

Redactie Redactie
• Laatste update:

In oktober 2013 stuurde Formule E-teamvoorzitter Bert Klerk de staatssecretaris per brief een ‘Plan van Aanpak verbeteren gebruik plug-in hybride auto’s’. Daarmee kan gestimuleerd worden dat berijders van de nu circa 25.000 plug-in hybrides optimale kansen krijgen om meer kilometers elektrisch af te leggen. Er zijn er al veel die dat goed lukt, maar dat geldt zeker nog niet voor iedereen. Een goede stimulering en slimme diensten kunnen daarbij helpen. Hierdoor kan ook een markt voor nieuwe diensten ontstaan. In het Plan van Aanpak is een aantal maatregelen geformuleerd om werkgevers en werknemers hierbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld het vergemakkelijken van de toegang tot laadinfrastructuur, zorgen voor laadmogelijkheid thuis of op de werkplek, slimme financiële prikkels in autoregelingen van werk gevers opnemen en informatie over optimaal plug-in-gebruik door marktpartijen.

Plug-in Coalitie

Er komt een Plug-in Coalitie van bedrijven, die laat zien dat met de juiste maatregelen, berijders te motiveren zij om veel elektrische kilometers te maken. Bijvoorbeeld door leaserijders een laadpas te geven met daarbij geen of een beperkte mogelijkheid om brandstof te tanken. Deze bedrijven zijn de ambassadeurs van slim rijden met plug-ins. Ook de overheid heeft via Mansveld toegezegd een bijdrage te gaan leveren. “De leden van RAI Vereniging hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om elektrisch rijden mogelijk te maken in Nederland. Binnen deze coalitie werken we graag mee om iedere auto waar een stekker aan zit zo veel mogelijk ook op stroom te laten rijden. De grootste uitdaging daarbij zien wij bij de werkgevers en werknemers, die over het rijden op stroom af spraken met elkaar kunnen maken”, zegt Cees Boutens die namens RAI Vereniging in de stuurgroep zit.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Meer elektrische kilometers | Automotive Online

Meer elektrische kilometers

Redactie Redactie
• Laatste update:

In oktober 2013 stuurde Formule E-teamvoorzitter Bert Klerk de staatssecretaris per brief een ‘Plan van Aanpak verbeteren gebruik plug-in hybride auto’s’. Daarmee kan gestimuleerd worden dat berijders van de nu circa 25.000 plug-in hybrides optimale kansen krijgen om meer kilometers elektrisch af te leggen. Er zijn er al veel die dat goed lukt, maar dat geldt zeker nog niet voor iedereen. Een goede stimulering en slimme diensten kunnen daarbij helpen. Hierdoor kan ook een markt voor nieuwe diensten ontstaan. In het Plan van Aanpak is een aantal maatregelen geformuleerd om werkgevers en werknemers hierbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld het vergemakkelijken van de toegang tot laadinfrastructuur, zorgen voor laadmogelijkheid thuis of op de werkplek, slimme financiële prikkels in autoregelingen van werk gevers opnemen en informatie over optimaal plug-in-gebruik door marktpartijen.

Plug-in Coalitie

Er komt een Plug-in Coalitie van bedrijven, die laat zien dat met de juiste maatregelen, berijders te motiveren zij om veel elektrische kilometers te maken. Bijvoorbeeld door leaserijders een laadpas te geven met daarbij geen of een beperkte mogelijkheid om brandstof te tanken. Deze bedrijven zijn de ambassadeurs van slim rijden met plug-ins. Ook de overheid heeft via Mansveld toegezegd een bijdrage te gaan leveren. “De leden van RAI Vereniging hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om elektrisch rijden mogelijk te maken in Nederland. Binnen deze coalitie werken we graag mee om iedere auto waar een stekker aan zit zo veel mogelijk ook op stroom te laten rijden. De grootste uitdaging daarbij zien wij bij de werkgevers en werknemers, die over het rijden op stroom af spraken met elkaar kunnen maken”, zegt Cees Boutens die namens RAI Vereniging in de stuurgroep zit.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.