Eerste paal amtrium geslagen

Redactie Redactie
• Laatste update:

RAI Amtrium is het eerste project dat voortvloeit uit de (Ruimtelijke) Toekomstvisie RAI, gezamenlijk opgesteld door Amsterdam RAI en Gemeente Amsterdam (Dienst Zuidas). Met deze nieuwe faciliteit blijft de RAI investeren in duurzame vernieuwing om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken.

Het is een zeer onderscheidend ontwerp van Benthem Crouwel Architects, dat wordt gebouwd door BAM en Kropman. RAI Amtrium is ook bekroond met een viersterren certificaat, omdat dit het eerste Europese congresgebouw is dat voldoet aan de duurzaamheidscriteria van BREEAM-NL (Nieuwbouw Ontwerpcertificaat) Excellent.

Bijzonder aan het gebouw is de verticale kas voor ‘city farming’. In het Amtrium kunnen eigen gewassen worden geteeld die gebruikt worden voor het bedrijfsrestaurant van de RAI en restaurant ROAST Amsterdam, dat zich ook in Amtrium zal vestigen. Bovendien dient de kas ook als luchtfilter in combinatie met de warmte-koudeopslag van het gebouw.

Thuis RAI Vereniging

Naar planning wordt RAI Amtrium in mei 2015 in gebruik genomen. Dan verhuist ook RAI Vereniging, van haar huidige tijdelijke locatie aan het Wilhelminaplein in Slotervaart, naar kantoorruimte in het nieuwe Amtrium.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Eerste paal amtrium geslagen | Automotive Online

Eerste paal amtrium geslagen

Redactie Redactie
• Laatste update:

RAI Amtrium is het eerste project dat voortvloeit uit de (Ruimtelijke) Toekomstvisie RAI, gezamenlijk opgesteld door Amsterdam RAI en Gemeente Amsterdam (Dienst Zuidas). Met deze nieuwe faciliteit blijft de RAI investeren in duurzame vernieuwing om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken.

Het is een zeer onderscheidend ontwerp van Benthem Crouwel Architects, dat wordt gebouwd door BAM en Kropman. RAI Amtrium is ook bekroond met een viersterren certificaat, omdat dit het eerste Europese congresgebouw is dat voldoet aan de duurzaamheidscriteria van BREEAM-NL (Nieuwbouw Ontwerpcertificaat) Excellent.

Bijzonder aan het gebouw is de verticale kas voor ‘city farming’. In het Amtrium kunnen eigen gewassen worden geteeld die gebruikt worden voor het bedrijfsrestaurant van de RAI en restaurant ROAST Amsterdam, dat zich ook in Amtrium zal vestigen. Bovendien dient de kas ook als luchtfilter in combinatie met de warmte-koudeopslag van het gebouw.

Thuis RAI Vereniging

Naar planning wordt RAI Amtrium in mei 2015 in gebruik genomen. Dan verhuist ook RAI Vereniging, van haar huidige tijdelijke locatie aan het Wilhelminaplein in Slotervaart, naar kantoorruimte in het nieuwe Amtrium.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.