Afzet kleine auto’s fors gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ter illustratie: het A- en B-segment sloten het afgelopen jaar samen af op 168.136 auto’s, een toename van ruim 21% ten opzichte van het jaar daarvoor. Het C- en D-segment daarentegen krompen samen met 7,2% naar 165.057 auto’s.

Je zou kunnen zeggen dat de voorkeur van de consument verschuift naar klein, maar we moeten er ook rekening mee houden dat zowel in het B- (Yaris, Corsa, 207, Clio) als in het A-segment (Fox, Aygo, 107) relatief veel auto’s rondrijden die nog niet zo lang op de markt zijn – iets wat de verkopen altijd ten goede komt.

De meeste modellen in het C- en D-segment zijn al veel langer te koop. De uitzonderingen hierop (Seat Leon, VW Passat, BMW 3-serie) lieten vorig jaar dan ook wél een stijging van de verkoopaantallen zien.

Lees meer over de daling van het D- en E-segment in Automotive 3, die donderdag 8 februari verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Afzet kleine auto’s fors gestegen | Automotive Online

Afzet kleine auto’s fors gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ter illustratie: het A- en B-segment sloten het afgelopen jaar samen af op 168.136 auto’s, een toename van ruim 21% ten opzichte van het jaar daarvoor. Het C- en D-segment daarentegen krompen samen met 7,2% naar 165.057 auto’s.

Je zou kunnen zeggen dat de voorkeur van de consument verschuift naar klein, maar we moeten er ook rekening mee houden dat zowel in het B- (Yaris, Corsa, 207, Clio) als in het A-segment (Fox, Aygo, 107) relatief veel auto’s rondrijden die nog niet zo lang op de markt zijn – iets wat de verkopen altijd ten goede komt.

De meeste modellen in het C- en D-segment zijn al veel langer te koop. De uitzonderingen hierop (Seat Leon, VW Passat, BMW 3-serie) lieten vorig jaar dan ook wél een stijging van de verkoopaantallen zien.

Lees meer over de daling van het D- en E-segment in Automotive 3, die donderdag 8 februari verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.