Peking-rally: wie betaalt de rekening (I)?

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onder diens leiding ontstond een gat van naar schatting € 2,5 mln in de begroting.

Een groep van een kleine negentig deelnemers dichtte dat gat afgelopen week en dit geld wordt ondergebracht in een aparte stichting, aldus hun woordvoerder Peter Breedveld. Naast de circa 35.000 euro die alle honderd deelnemers al hadden betaald, hebben de leden van de groep Breedveld toegezegd om per equipe € 25.000 extra te storten.

Een aantal andere deelnemers echter heeft zijn buik vol van de rally en heeft het faillissement van Ultimate Events aangevraagd. Volgens hun raadsman Jan Maarten Pol is dit door één deelnemer gedaan, maar wordt het ‘ondersteund’ door zes à zeven anderen.

Door deze faillissementsaanvraag is er een nieuw probleem ontstaan, maar dat hoeft volgens advocaat Paul Schaink van de groep Breedveld niet te betekenen dat de rally niet doorgaat. Er zijn twee mogelijkheden, legt hij uit. De eerste is dat de groep Breedveld een deal maakt met de achterblijvers. “We hebben een bedrag op het oog dat we per deelnemer willen betalen om ze uit te kopen.”

De tweede mogelijkheid, die zich volgens Schaink zal voordoen als de nee-zeggers de hoofdprijs vragen, is dat de groep Breedveld het faillissement van Ultimate Events afwacht. Daarna kan de groep zich – volgende week woensdag – bij de curator melden om het recht op het evenement van hem te kopen. Aangezien de groep Breedveld vrijwel zeker de enige is die dit recht wil kopen, is zijn uitgangspositie gunstig.

Jan Maarten Pol zegt dat hij goede hoop heeft dat hij er namens de achterblijvers uitkomt met Schaink. “We zijn er niet op uit om de boel op stelten te zetten, maar onze inzet is wel een volledige vergoeding van de directe kosten die door de achterblijvende deelnemers zijn gemaakt. Al begrijpen we dat we wat water bij de wijn zullen moeten doen.” Volgens Pol hebben de deelnemers Ultimate Events een bedrag van € 35.000 tot € 75.000 betaald – afhankelijk van al dan niet geboekte aanvullingen op het standaardpakket.

Volgens raadsman Paul Schaink van de groep Breedveld zit er bij Ultimate Events nog ruim 450.000 euro in de pot voor de rally. In principe hebben alle deelnemers recht op een deel van dat geld. Daarnaast heeft de groep Breedveld volgens Schaink zo’n twee miljoen euro bij elkaar gebracht. Alles tezamen moeten de beschikbare middelen volgens hem voldoende zijn om de verplichtingen van ruim twee miljoen euro te dekken. “Maar er moeten niet te veel verrassingen meer komen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.