ADP koopt Kerridge

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Nederland verzorgt ADP o.m. de automatisering van dealers van de Franse merken, Nissan, Honda, Rover en Opel. Kerridge is vooral bekend van de dealerautomatisering bij DaimlerChrysler en BMW. Welke gevolgen de fusie heeft voor de Nederlandse vestigingen is op dit moment nog niet bekend. ADP werkt met een kleine vijftig medewerkers vanuit een pand in Veenendaal, Kerridge zit in Barendracht en heeft circa zeventig medewerkers die zich met bezighouden met automatisering van Nederlandse dealers.

Begin 2004 deed ADP ook al een opvallende overname: het kocht toen ABZ, dat in ons land bekend is als leverancier van de schadecalculatieprogramma’s Audatex en e-Calc.

ADP is een groot bedrijf: met 42 duizend medewerkers boekt het een omzet van bijna acht miljard dollar. Het levert onder meer diensten voor salarisverwerking, human resource management en de verwerking van aandelentransacties, maar het automatiseert ook dealers en levert schadecalculaties.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.