Bandenbedrijven willen stilte

Redactie Redactie
• Laatste update:

De intentieverklaring moet een eerste stap zijn tot een convenant tussen bandenbranche en overheid. “De doelstelling van het dat convenant is om de geluidsemissie door autobanden met 2 decibel te laten dalen”, zegt marketing-directeur Edwin Veltman van Euromaster. “Dat gaan we onder meer doen door afspraken met grote marktpartijen. LeasePlan is een geweldige voortrekker in deze zaak geweest.” De leasemaatschappij wil het aandeel stille banden in zijn wagenpark flink vergroten, aldus woordvoerder Paul Dam. “Bij vervanging willen we de voorkeur geven aan stille banden, als die voor die specifieke auto beschikbaar zijn.”
Maar ook de particulier moet stiller gaan rijden. “We moeten wel eerst communiceren dat stille banden bestaan”, zegt marketing-manager Arjan van der Meer van Kwik-Fit. “Met de huidige instelling van 80 km-zones op snelwegen is het al een item geworden, dat scheelt wel.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bandenbedrijven willen stilte | Automotive Online

Bandenbedrijven willen stilte

Redactie Redactie
• Laatste update:

De intentieverklaring moet een eerste stap zijn tot een convenant tussen bandenbranche en overheid. “De doelstelling van het dat convenant is om de geluidsemissie door autobanden met 2 decibel te laten dalen”, zegt marketing-directeur Edwin Veltman van Euromaster. “Dat gaan we onder meer doen door afspraken met grote marktpartijen. LeasePlan is een geweldige voortrekker in deze zaak geweest.” De leasemaatschappij wil het aandeel stille banden in zijn wagenpark flink vergroten, aldus woordvoerder Paul Dam. “Bij vervanging willen we de voorkeur geven aan stille banden, als die voor die specifieke auto beschikbaar zijn.”
Maar ook de particulier moet stiller gaan rijden. “We moeten wel eerst communiceren dat stille banden bestaan”, zegt marketing-manager Arjan van der Meer van Kwik-Fit. “Met de huidige instelling van 80 km-zones op snelwegen is het al een item geworden, dat scheelt wel.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.