Tak weg bij Chevrolet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens meerdere zegslieden ligt er een probleem in de resultaten: bij een 2005-doelstelling van 3% behaalde Chevrolet tot en met oktober 2,07%. Enerzijds zijn Opel-dealers Chevrolet gaan vertegenwoordigen en anderzijds hebben Chevrolet-dealers er andere merken bij hebben genomen, wat alles bij elkaar tot een te lage verkoopdruk zou leiden.

Een andere lezing is dat Chevrolet Nederland binnen afzienbare tijd intrekt bij zusterbedrijf Opel Nederland in Breda. Door de organisatorische veranderingen die daarmee samenhangen, zou de functie van Tak komen te vervallen. Ook algemeen directeur S.K. Kim, die in september 2003 bij het importbedrijf ging werken, zou over enige tijd vertrekken.

Tak trad in januari 2004 aan als directeur sales en marketing bij Daewoo Motor Benelux, waar hij Theo Köhler opvolgde. Eerder was hij directeur van Renault Amsterdam, waar hij in oktober 2003 plaatsmaakte voor een door de fabriek aangestelde directeur.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.