Delphi Corp. vraagt surseance aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de eerste zes maanden van dit jaar verloor Delphi Corp. 741 miljoen dollar.

De afgelopen maanden heeft Delphi geprobeerd om met General Motors een financiële regeling te treffen, en om met de vakbond UAW (United Auto Workers) lagere personeelskosten te bespreken, maar dat is blijkbaar niet gelukt. De surseance die nu is aangevraagd is een ‘Chapter 11`-procedure.

Volgens CEO Steve Miller is de bedoeling van de surseance dat het bedrijf zo snel mogelijk van zijn hoge lasten wordt bevrijd. GM en UAW zijn daardoor hun grip op de verdere ontwikkelingen bij Delphi kwijt.
De surseance geldt alleen de Amerikaanse poot van het Delphi-concern, bestaande uit 38 ondernemingen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.