Ton van Soest verlaat Kroymans

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kroymans vindt dat de CEO – gezien de sterk gegroeide omvang van het bedrijf – zich minder met de bedrijfsvoering moet bezighouden en een meer representatieve rol moet vervullen, als een soort primus inter pares van het bestuur.

De taken van de CEO zullen in de toekomst meer liggen op gebieden als strategie, communicatie en management development, aldus Frits Kroymans. Van Soest heeft besloten dat hij niet beschikbaar is voor deze nieuwe rol. Hij blijft aan tot zijn opvolger is gevonden – en zal deze inwerken.

Ton van Soest leidt Kroymans Corporation sinds 2000, het jaar waarin deze grote automotive onderneming ontstond. Kroymans, tot 2000 vooral bekend als importeur van Ferrari en Jaguar, nam toen ARM-Stokvis over, dat onder meer de importeurs van Kia en Saab, Stokvis Equipment, Havam, Interpièces en ARM Autoleasing herbergde.

Onder leiding van Van Soest beleefde het bedrijf in de afgelopen vijf jaar een razendsnelle opmars: zo werd er een grote dealerdivisie opgezet in de Benelux en Duitsland en de Europese import van Cadillac, Corvette en Hummer werd binnengehaald, net als de Nederlandse import van Alfa Romeo. Eind vorig jaar werd Lasaulec overgenomen en bovendien werd dit voorjaar bekend dat Havam, Interpièces en Nipparts werden ondergebracht in een joint venture met onderdelenimporteur Van Heck.

Vandaag de dag is Kroymans Corporation met ruim vierduizend werknemers goed voor een 2005-omzet van naar schatting twee miljard euro. De door Frits Kroymans geleide raad van advies kiest nu voor een breder bestuur, wat de operationele rol van de CEO zal verkleinen, net als de relatief grote afhankelijkheid van één man.

Van Soest kan zich niet vinden in deze structuur. In de loop van 2006, wanneer de nieuwe bestuursstructuur in werking treedt en een nieuwe CEO is gevonden en ingewerkt, zal hij het bedrijf verlaten. Wat hij daarna gaat doen, is nog onbekend. “Ik heb met mijn vrouw afgesproken dat ik dan een heel lange vakantie ga nemen”, merkt hij op. Hij is nuchter over de gang van zaken. “Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij heeft gezegd: niemand is groter dan de club. En zo is het: het succes van dit bedrijf is het succes van vierduizend mensen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ton van Soest verlaat Kroymans | Automotive Online

Ton van Soest verlaat Kroymans

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kroymans vindt dat de CEO – gezien de sterk gegroeide omvang van het bedrijf – zich minder met de bedrijfsvoering moet bezighouden en een meer representatieve rol moet vervullen, als een soort primus inter pares van het bestuur.

De taken van de CEO zullen in de toekomst meer liggen op gebieden als strategie, communicatie en management development, aldus Frits Kroymans. Van Soest heeft besloten dat hij niet beschikbaar is voor deze nieuwe rol. Hij blijft aan tot zijn opvolger is gevonden – en zal deze inwerken.

Ton van Soest leidt Kroymans Corporation sinds 2000, het jaar waarin deze grote automotive onderneming ontstond. Kroymans, tot 2000 vooral bekend als importeur van Ferrari en Jaguar, nam toen ARM-Stokvis over, dat onder meer de importeurs van Kia en Saab, Stokvis Equipment, Havam, Interpièces en ARM Autoleasing herbergde.

Onder leiding van Van Soest beleefde het bedrijf in de afgelopen vijf jaar een razendsnelle opmars: zo werd er een grote dealerdivisie opgezet in de Benelux en Duitsland en de Europese import van Cadillac, Corvette en Hummer werd binnengehaald, net als de Nederlandse import van Alfa Romeo. Eind vorig jaar werd Lasaulec overgenomen en bovendien werd dit voorjaar bekend dat Havam, Interpièces en Nipparts werden ondergebracht in een joint venture met onderdelenimporteur Van Heck.

Vandaag de dag is Kroymans Corporation met ruim vierduizend werknemers goed voor een 2005-omzet van naar schatting twee miljard euro. De door Frits Kroymans geleide raad van advies kiest nu voor een breder bestuur, wat de operationele rol van de CEO zal verkleinen, net als de relatief grote afhankelijkheid van één man.

Van Soest kan zich niet vinden in deze structuur. In de loop van 2006, wanneer de nieuwe bestuursstructuur in werking treedt en een nieuwe CEO is gevonden en ingewerkt, zal hij het bedrijf verlaten. Wat hij daarna gaat doen, is nog onbekend. “Ik heb met mijn vrouw afgesproken dat ik dan een heel lange vakantie ga nemen”, merkt hij op. Hij is nuchter over de gang van zaken. “Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij heeft gezegd: niemand is groter dan de club. En zo is het: het succes van dit bedrijf is het succes van vierduizend mensen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.