LeasePlan opent bestelwagencentrum

Redactie Redactie
• Laatste update:

De auto’s worden niet verkocht aan particulieren: handelaren en dealers vormen de doelgroep. Die kunnen kopen via www.carnext.com, of op donderdag in Born.

Algemeen directeur Wolfgang Reinhold van CarNext International verwacht in Born minstens vijftienhonderd bestelauto’s per jaar te gaan verkopen, maar als de Zuideuropese landen mee gaan doen, kan dat aantal groeien. “We zitten in Europa in 21 landen en verkopen 40 duizend bestelauto’s per jaar.”

CarNext International is vorig jaar opgezet. Het bedrijf heeft tot doel de verkoop van einde-contractauto’s te internationaliseren en zo de gemiddelde opbrengst te verhogen. ‘Born’ is de eerste stap daarin, maar Reinhold heeft voor 2005 of 2006 ook de opening van een vestiging in Oost-Europa in zijn plannen staan. Daar zullen dan overigens ook personenauto’s verkocht worden.

LeasePlan Nederland heeft in Raamsdonksveer al een vestiging van CarNext, waar jaarlijks ca. 32 duizend ex-contractauto’s worden verkocht. De bestelauto’s die in Nederland vrijkomen gaan dit jaar bij wijze van proef deels naar Born.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.