Fiat-topman Agnelli overleden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Agnelli was al langere tijd ziek; zijn laatste publieke optreden was in april van dit jaar.

Umberto Agnelli werd gedurende zijn leven gezien als de minder geniale zoon in de Agnelli-clan. Waar zijn voorganger, de vorig jaar op 81-jarige leeftijd overleden Gianni, meer een playboy was, een diplomaat met invloedrijke vrienden en een succesvol leider van het familiebedrijf, stond Umberto lang in de schaduw van zijn broer. Als president van Fiat werd Umberto regelmatig gepasseerd; zelfs toen broer Gianni er in 1995 op zijn 75ste verjaardag mee ophield. Pas na de dood van Gianni bereikte Umberto de felbegeerde functie van Fiat-president. In die functie was hij nauw betrokken bij de uitwerking van het reddingsplan dat Fiat uit de diepe crisis waarin het verkeert moet halen. Om die crisis te bezweren werd ex-Pirelli topman Giuseppe Morchio aangetrokken als bestuursvoorzitter en vice-president.

Met het overlijden van Umberto komt de leiding van het Fiat-concern in handen van een jongere generatie, die amper ervaring heeft met het leiden van een concern dat in diepe problemen verkeert. Umberto Agnelli laat geen troonsopvolger achter; zijn zoon Giovannino overleed in 1997 op 33-jarige leeftijd aan kanker. Edoardo, de zoon van Gianni Agnelli, pleegde in 2000 zelfmoord. De Agnelli-clan bezit 30,5 procent van de aandelen in Fiat; daarnaast bezitten de Agnellis’ de voetbalclub Juventus en de Formule 1-renstal van Ferrari

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Fiat-topman Agnelli overleden | Automotive Online

Fiat-topman Agnelli overleden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Agnelli was al langere tijd ziek; zijn laatste publieke optreden was in april van dit jaar.

Umberto Agnelli werd gedurende zijn leven gezien als de minder geniale zoon in de Agnelli-clan. Waar zijn voorganger, de vorig jaar op 81-jarige leeftijd overleden Gianni, meer een playboy was, een diplomaat met invloedrijke vrienden en een succesvol leider van het familiebedrijf, stond Umberto lang in de schaduw van zijn broer. Als president van Fiat werd Umberto regelmatig gepasseerd; zelfs toen broer Gianni er in 1995 op zijn 75ste verjaardag mee ophield. Pas na de dood van Gianni bereikte Umberto de felbegeerde functie van Fiat-president. In die functie was hij nauw betrokken bij de uitwerking van het reddingsplan dat Fiat uit de diepe crisis waarin het verkeert moet halen. Om die crisis te bezweren werd ex-Pirelli topman Giuseppe Morchio aangetrokken als bestuursvoorzitter en vice-president.

Met het overlijden van Umberto komt de leiding van het Fiat-concern in handen van een jongere generatie, die amper ervaring heeft met het leiden van een concern dat in diepe problemen verkeert. Umberto Agnelli laat geen troonsopvolger achter; zijn zoon Giovannino overleed in 1997 op 33-jarige leeftijd aan kanker. Edoardo, de zoon van Gianni Agnelli, pleegde in 2000 zelfmoord. De Agnelli-clan bezit 30,5 procent van de aandelen in Fiat; daarnaast bezitten de Agnellis’ de voetbalclub Juventus en de Formule 1-renstal van Ferrari

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.