Stern handhaaft winstprognose

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de groep werd de omzetdaling vooral veroorzaakt door lagere verkopen van nieuwe auto’s in het premie- en het bedrijfswagensegment.

Doordat het aandeel van nieuwe auto’s in de verkopen lager uitviel, bestond een groter deel van de omzet uit activiteiten met een hogere brutomarge. Die brutomarge steeg dan ook van 16,7 naar 17,4 procent. Het resultaat voor belastingen daalde naar 2,3 miljoen euro (0,5 miljoen euro minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder). Stern meldt echter dat deze cijfers een licht vertekend beeld geven: door gewijzigde margeafspraken met fabrikanten en importeurs kan een deel van de verkoopmarge pas later dit jaar worden afgeboekt. De groep verwacht wel dat die afspraken over het hele jaar tot een verhoging van de marge kunnen leiden.

Stern wil verdere kostenbesparingen en acquisities realiseren, en verwacht dat de economie in de tweede helft van dit jaar zal aantrekken. Het bedrijf blijft dan ook bij zijn eerdere voorspelling dat er dit jaar een winstgroei zal worden gerealiseerd, maar stelt dat de winst per aandeel lager zal uitkomen dan vorig jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.